Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a Bajnokok Ligája-címvédő, Bundesligában vezető Bayern München labdarúgócsapatának elnöke annyira elégedett Ottmar Hitzfeld vezetőedző munkájával, hogy élete végéig érvényes szerződést szeretne vele kötni.

"Ottmarral akarok megöregedni, ezért örökös megállapodást kínálok fel neki, speciális feltételekkel" - mondta Beckenbauer. "Nem szeretném, ha energiáját a napi edzések megtartására pazarolná, ezért angol mintára egy edzői csoportot állíthat össze, melynek munkáját menedzserként felügyelné. A kezdőtizenegy kijelölése, a taktika meghatározása továbbra is Hitzfeld feladata lenne és természetesen a meccseken is ő ülne le a kispadra. De ha az egyesület elnökeként szeretne dolgozni, erre is megkapja a lehetőséget".

Beckenbauer csak szövetségi kapitánynak engedné el a szakembert. "A nemzeti együttes mindennél fontosabb. Jelenleg azonban nem lenne értelme Ottmart megbízni a vezetésével. Teljesen fölösleges ugyanis a világ legjobb edzőjét egy olyan válogatotthoz hívni, ahol hiányoznak a megfelelő képességű játékosok".

Az 52 éves Hitzfeld 1998-ban kezdett el Münchenben dolgozni, szerződése 2004. június 30-ig érvényes.

Korábban: