Élő:
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola sajtótájékoztatót tartott a Liverpool és a Manchester City hétvégi bajnokija előtt, ahol szóba került Jürgen Klopp érdekes megjegyzése is.

A német menedzser korábban arról beszélt, hogy a Manchester Citynek volt egy kéthetes szünete, amikor a koronavírus felütötte a fejét a klubnál. Pep Guardiola csapatának napokra be kellett zárnia az edzőközpontját és elmaradt az Everton elleni bajnokija is még december végén.

A jelenlegi listavezető január 3-án játszott a Chelsea-vel úgy, hogy hat játékosa hiányzott a koronavírus miatt.

Nem túl jó a hangulat a vasárnapi bajnoki előtt Forrás: AFP/Oli Scarff

„Nekünk nem volt szünetünk, azt hiszem a Citynek volt két hete a koronavírus miatt. Nagyon nehéz, nehéz ez az év, kemény a szezon, de tudom, hogy pár csapatnak könnyebbnek tűnik, de nekünk, az ismert okok miatt nagyon kemény" – mondta Klopp.

Guardiola próbált viccelődni, hogy ez a szünet segített abban, hogy 13 meccses nyerő szériában van a csapata, de csalódottan nyilatkozott.

„Hibát követett el, két vagy három hónap szünetünk volt, nem, pontosan négy hónap szünetünk volt. Ezért vagyunk most a top négyben. Jürgennek újra rá kellene pillantania a naptárra. Volt koronavírus a csapatnál, egy hétig tartott és 14 játékossal léptünk pályára a Stamford Bridge-en. Csodálkozom, nem gondoltam, hogy Jürgen ez a fajta menedzser, mint a többiek, tőle nem számítottam erre. Talán csak egy félreértés volt, ha megnézi a naptárat, akkor ő is rá fog jönni, nem két hét volt" – mondta Guardiola.
A City előnye jelenleg hét pont a címvédő Liverpool előtt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. A Liverpool legutóbb 2003-ban kapott ki hazai pályán a Citytől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!