A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sallai gólt rúgott, a Freiburg legyőzte a Dortmundot, Dárdaiék kikaptak a listavezetőtől - videó

Sallai Roland Freiburg Borussia Dortmund
Freiburg's Hungarian midfielder Roland Sallai (L) scores the 2-0 during the German first division Bundesliga football match SC Freiburg v Borussia Dortmund in Freiburg, southwestern Germany on August 21, 2021. (Photo by THOMAS KIENZLE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Freiburg - Sallai Roland góljának is köszönhetően - legyőzte a Borussia Dortmund csapatát a német labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának szombati mérkőzésén. A délután során a Dárdai Pál vezette Hertha BSC és a Szalai Ádámot az utolsó fél órában becserélő Mainz is pályára lépett.

Sallai Roland immáron szokás szerint a kezdőcsapatban kapott helyet a Dortmund ellen. A Freiburg magyar válogatott futballistája az 53. percben gólt is tudott szerezni. A 24 éves játékos egy szépen kijátszott akció végén tudott a kapuba találni.

Mivel korábban Vincenzo Grifo már be tudta venni a vendégek kapuját, így Sallai találatával 2-0-ra is vezetett a Freiburg. Azonban Yannik Keitel öngóljával a BVB visszajött a meccsbe, így az utolsó bő fél órában még maradt esélyük a pontszerzésre.

A Dortmund számára ez csak esély maradt, egyenlíteni már nem sikerült, így a Freiburg 2-1-re legyőzte a Rurh-vidékieket, és feljött a második helyre a bajnokságban.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője ezúttal nem számíthatott fiára, Mártonra, aki bokasérüléssel bajlódik. Ott volt viszont Lukebakkio, aki az 58. percben magabiztosan értékesített egy tizenegyest, amivel a magyar szakember csapata megszerezte a vezetést a Wolfsburg ellen.

A 74. percben a vendégek egyenlíteni tudtak, Ridle Baku lőtt a jobb alsó sarokba.

A Hertha nem tudta megőrizni a döntetlent sem, ugyanis a 88. percben Nmecha bombázott a kapuba egy tizenhatoson belüli kavarodást követően. A Wolfsburg 2-1-re nyert, és egyetlen százszázalékos csapatként a Bundesliga élére ugrott. A Hertha két vereséggel a tabella utolsó helyén áll.

Szalai Ádám a 62. percben, 2-0-s hátrányan lépett pályára a Mainz csapatában, a Bochum elleni találkozó utolsó fél órájában a rutinos támadó sem tudott segíteni, maradt ez az eredmény a lefújás pillanatában is.

Bundesliga, 2. forduló:
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 0-0
SC Freiburg-Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
Greuther Fürth-Arminia Bielefeld 1-1 (0-1)
Hertha BSC-VfL Wolfsburg 1-2 (0-0)
VfL Bochum-FSV Mainz 05 2-0 (1-0)
pénteken játszották:
RB Leipzig-VfB Stuttgart 4-0 (1-0)
később:
Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 18.30
vasárnap játsszák:
TSG 1899 Hoffenheim-1. FC Union Berlin 15.30
Bayern München-1. FC Köln 17.30

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!