Utazhat Athénba a Faragó-csapat

Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően hatalmas fölénnyel, 14 góllal verte Új-Zéland legjobbjait a magyar nőivízilabda-válogatott az olaszországi olimpiai selejtező csütörtöki csoporttalálkozóján. Miután a házigazda olaszok utolsó csoportmérkőzésükön 7-5-re verték a spanyolokat, eldőlt, hogy a Faragó-csapat mindenképpen a második helyen végez a B-jelű ötösben, így utazhat az augusztus 13-án kezdődő athéni ötkarikás játékokra.
Vágólapra másolva!

Olimpiai selejtező, B csoport:
Magyarország - Új-Zéland 15-1 (5-0, 3-1, 2-0, 5-0)
a magyar góldobók:
Primász 5, Pelle 4, Drávucz 2, Szremkó, Zantleitner, Valkay Á., Benkő 1-1

Az edzőmeccs jelleg eleve garantált volt, miután Óceánia képviselői az imperiai olimpiai selejtező előtt Budapesten vizitáltak, s a margitszigeti barátságos gyakorláson hamar egyértelművé vált: sok-sok góllal jobb Faragó Tamás csapata.

A csütörtöki találkozóról hiányzott, mert pihenőt kapott a csapatkapitány, Stieber Mercédesz és az eddig kiemelkedő formában védő Soós Ildikó, de nélkülük is gördülékeny játékkal, könnyedén diadalmaskodott a válogatott.

"Ott vagyunk az olimpián" - mondta boldogan Faragó Tamás szövetségi kapitány. Bár a spanyolok elméletileg pontszámban még beérhetik a magyarokat, a végelszámolásnál az egymás elleni eredmény dönt, s a Faragó-csapat kedden 10-5-re diadalmaskodott a rivális felett.

Folytatás pénteken, amikor is a csoportmérkőzések befejező körében a brazil csapat lesz az ellenfél, az összecsapáson szintén csak a gólkülönbség lehet kérdéses, a magyar győzelem aligha.

További eredmény:
Olaszország - Spanyolország 7-5

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!