Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Schmitt Walter Verltroni római polgármester felvetésére reagált így, aki szerint minden lehetséges pályázónak le kell mondania New York javára.

"Egyelőre nincs mitől visszalépni, hiszen még a hivatalos jelentkezések sem történtek meg" - mondta a MOB elnöke. "A helyszínről csak több mint négy év múlva, 2005-ben dönt a NOB. Így az olasz javaslatnak jelenleg nincs reális alapja, bár nem vitatom, hogy jó szándék áll mögötte. Úgy tudom, tíz amerikai város szeretne 2012-ben házigazda lenni, köztük New York is, bízzuk az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságára, hogy melyik kandidálási szándékot támogatja."

Schmitt hozzátette, hogy a 2008-as játékokat Peking rendezi, így elképzelhető, hogy 2012-ben Ázsia után Amerika kapja meg a jogot, ennek ellenére szükség van európai jelentkezőkre is.

"Már volt példa az olasz javaslathoz hasonló politikai demonstráló szándékra, amikor leomlott a berlini fal, és a német város jelezte, hogy készen áll olimpia rendezésére. De az nem talált kedvező fogadtatásra a NOB tagjainál" - emlékeztetett Schmitt.

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről