A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sebestyén kedden indul az olimpiára

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Sebestyén az 1998-as naganói olimpián műkorcsolyázásban a 15. helyen zárt, azóta az Európa-bajnokságokon háromszor lett 6., s van vb-7. helye is, így egyértelműen ő a magyar csapat legnagyobb reménysége. A 21 éves tiszaújvárosi versenyző - aki az idei lausanne-i Eb-n a 10. helyet szerezte meg - az elmúlt héten Svédországban edzett, vasárnap érkezett haza, s kedden indul az Egyesült Államokba.

- Hol készült az utolsó napokban, s hogyan telt ez a hét?
- Malmö közelében, egy kisvárosban, Landskronában voltam az edzőmmel, Száraz Andrással. Napi két edzésen vettem részt, kiváló körülmények között.

- Nem bánja, hogy a magyarok közül utolsóként érkezik meg Salt Lake Citybe?
- Egyáltalán nem, mert ha korábban kiutaztam volna, lehet, hogy "leeresztek". Még így is bőven lesz időm, egy egész hetem hozzászokni az olimpia hangulatához, hiszen a rövidprogramot csak a jövő héten, kedden rendezik, a kűrt pedig csütörtökön. Egy Eb-n vagy vb-n jóval kevesebb idő áll rendelkezésünkre a helyszínen a verseny kezdetéig.

- Svédországban figyelemmel kisérte az olimpiai történéseket?
- Túl sok időm nem volt rá, de miután hazaértem, vasárnap és ma, azaz hétfőn leültem a televízió elé. Persze csak azután, hogy az itthoni edzésadagomat letudtam.

- Mit tippel, ki lesz a női műkorcsolyázás olimpiai bajnoka?
- Úgy gondolom, hogy az amerikai Kwan. Naganóban második volt, azóta többször nyert világbajnokságot, szerintem ő a legnagyobb esélyes. Igaz, azt nem tudom, hogy most milyen formában van.

- És Sebestyén Júlia milyen formában van?
- Annyit mondhatok, hogy a felkészülésem sikerült. Bízom benne, hogy hiba nélkül tudok korcsolyázni, s a többi már a pontozókon múlik.

Fábik Tibor

Ajánlat:

Salt Lake City 2002

Korábban:

Sebestyén Júlia lehet a legjobb magyar Salt Lake Cityben

Fórum:

Salt Lake City

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!