Azért táncol, hogy ne tűnjön el otthona a Föld színéről

Horizontal
Kiribati's David Katoatau reacts while competing during the Men's 105kg weightlifting competition at the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 15, 2016. / AFP PHOTO / GOH Chai Hin
Vágólapra másolva!
David Katoatau már többször került a híradásokba az olimpia alatt azért, mert ahol csak tud, látványos táncba kezd. A kiribati súlyemelő most elárulta, hogy a hazáját próbálja meg védeni.
Vágólapra másolva!

A 105 kilós versenyző a 14. helyen zárt összetettben, ennek ellenére ugyanolyan mókás tánccal ünnepelte eredményét, mintha győzött volna:

Elárulta, hogy a globális felmelegedés problémájára próbálja meg felhívni a figyelmet állandó táncával, hiszen a Csendes-óceánon lévő sziget, Kiribati lehet az egyik első ország, amely a klímaváltozás miatt egyszerűen eltűnik a föld színéről.

„Az embereknek fogalmuk nincs arról, hogy hol van Kiribati, de azt szeretném, hogy minél többen megismerjék a hazámat, mivel

– mondta a Reutersnek a családi házát közvetlenül az olimpia előtt egy ciklon miatt elveszítő Katoatau, aki a megnyitón és az olimpiai faluban is előadta táncát.

Most veszítette el az otthonát Forrás: AFP/Goh Chai Hin

A felkészüléséről is beszélt. „Nálunk nincs edzőterem, akkor sem volt, amikor elkezdtem a súlyemelést. A strandon edzem, de reggel 6-kor, mert később a nap annyira felmelegíti a rudat, hogy nem tudom megfogni.”

Ehhez képest a 349 kilós összteljesítmény szép eredménynek mondható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!