Kíméletlen lenne a doppingolókkal az atlétalegenda

Vágólapra másolva!
A négyszeres olimpiai bajnok egykori atléta, Michael Johnson szerint nincs helyük az olimpián azoknak a sportolóknak, akik valaha doppingvétséget követtek el.
Vágólapra másolva!

"Szeretném, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem engedné azokat a sportolókat indulni a játékokon, akiket valaha eltiltottak vagy akár egyetlenegyszer is doppingvétségen értek" - mondta a 200 és 400 méteres síkfutás legendás alakja.

Több riói olimpikon is hangot adott nemtetszésének azzal kapcsolatban, hogy korábban doppinggyanúba keveredett sportolók szerepelnek a játékokon.

A férfiak 400 méteres gyorsúszásának riói bajnoka, az ausztrál Mack Horton "doppingos csalónak" nevezte az ezüstérmes kínai Szun Jangot utalva egy korábbi eltiltására. A 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps szerint pedig nem volt jó döntés a rovott múltú orosz sportolókat az olimpiára engedni.

"Hiszem, hogy a sportolóknak azt kell tenniük, amit helyesnek találnak.

Úgy vélik, olyanok ellen versenyeznek, akiknek korábban doppingproblémáik voltak, és erre rá kell világítaniuk. Erre minden joguk megvan" - kommentálta a sportolók nyílt véleménynyilvánítását Johnson.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!