Fölényesen nyerte az egyéni időfutamot a világsztár kerékpáros

Primoz Roglic kerékpár
ROGLIC Primoz of Slovenia is pictured during Cycling Road Men's Individual Time Trial at Fuji International Speedway in Oyama Town, Shizuoka Prefecture on July 28, 2021. URAN Rigoberto won the event to claim gold medal. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kotaro Numata / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Primoz Roglic egyperces előnnyel nyerte az országúti kerékpárosok férfi időfutamát a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A kétszeres Vuelta a Espana győztes, 31 esztendős szlovén kerekes 48,157 km/órás átlagsebességgel teljesítette szerdán a két kört a 423 méter szintkülönbséget tartalmazó, 22,1 kilométer hosszú pályán.

Primoz Roglic fölényes sikerét hozta az egyéni időfutam Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kotaro Numata

Ezzel a szám 2017-es vb-ezüstérmese több mint egy perccel bizonyult gyorsabbnak riválisainál a számára ideális pályán. Emlékezetes, hogy a tavalyi Tour de France-győzelmet éppen időfutamban vesztette el honfitársával Tadej Pogacarral szemben, mostani sikere ezért különösen fontos a számára.

A második helyen klubtársa, az öt éve Rióban is második holland Tom Dumoulin végzett. Az érem megszerzése azért nagy bravúr a harmincéves, 2017-es időfutam-világbajnok Dumoulin számára, mert januárban felfüggesztette pályafutását, és csak júniusban tért vissza.

Az érmekért folyó harc rendkívül szorosan alakult: Dumoulin és a mögötte záró három versenyző négy másodpercen belül végzett. A bronzérmet a szám kétszeres világbajnoka, az ausztrál Rohan Dennis szerezte meg. A dobogóról épphogy lemaradt az időfutam Európa-bajnok svájci Stefan Küng, valamint a szám - előzetesen a végső siker egyik várományosának tartott - vb-címvédője, Filippo Ganna. A 25. születésnapját múlt vasárnap ünneplő olasz az ötkarikás játékok pályakerékpáros megmérettetésén vigasztalódhat az üldözéses csapatversenyben.

Eredmények:
férfi időfutam, 44,2 km, olimpiai bajnok:
Primoz Roglic (Szlovénia) 55:04.19 óra
2. Tom Dumoulin (Hollandia) 1:01 perc hátrány
3. Rohan Dennis (Ausztrália) 1:04 p h.

korábban:
női időfutam, 22,1 km, olimpiai bajnok:
Annemiek van Vleuten (Hollandia) 30:13.49 perc (43,871 km/h átlagsebesség)
2. Marlen Reusser (Svájc) 56.47 másodperc hátrány
3. Anna van der Breggen (Hollandia) 1:01.63 perc hátrány

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről