A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Zsúfolt buszok, csőbeköpés - ez történik az olimpián - videók

media health virus pandemic Horizontal PRESS CENTER ILLUSTRATION CLOSE-UP CORONAVIRUS COVID-19 MEDICAL TEST SALIVA TESTING SUMMER OLYMPIC GAMES OLYMPIC GAMES SANITARY MEASURE
A journalist drops her daily saliva sample for a PCR test at the media centre ahead of the opening of the Tokyo 2020 Olympic Games in Tokyo on July 20, 2021. (Photo by Franck FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy nappal a tokiói olimpia megnyitó ünnepsége előtt új sportág mutatkozott be a nemzetközi sajtóközpontban. Igaz, ebben nem osztanak aranyérmet, de a tét elég nagy. Aki ügyesen köp, az nem nyálazza össze magát, ráadásul ha negatív lesz a PCR tesztje, tovább dolgozhat az olimpián.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiai játékokról, Tokióból.

Az olimpián dolgozó médiamunkásoknak az első, a második, a harmadik és a negyedik napon minden reggel PCR-tesztet kell elvégezniük. A teszteket mindenki maga végzi, egy kis műanyag csőbe kell megfelelő mennyiségű nyálat köpni. Már ez sem egyszerű dolog, de a művelethez adnak még egy - a tárolócsőnél sokkal kisebb csövet -, hogy miért, azt ne kérdezzék.

Ha a művelet sikerült, akkor már csak egy vonalkódot kell a csőre ragasztani, s egy gyűjtőedénybe tenni az eredményt. Aztán várni arra, hogy mi az eredmény. Állítólag csak akkor szólnak, ha pozitív a teszt, akkor viszont azonnal karanténba teszik az illetőt.

Miközben tehát - teljes joggal - tartanak a koronavírus elterjedésértől, a szervezők - finoman szólva - nem tesznek meg mindent azért, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt. A médiabuszokra annyi embert zsúfolnak fel, amennyi csak lehetséges. A távolságtartásról itt már kevés szó esik, ilyen körülmények között ez ugyanis lehetetlen.

A megnyitó előtt egy nappal a nemzetközi sajtóközpontban is zsúfolt ház volt már. De itt legalább a munkaasztaloknál egy elválasztó plexifalat tettek be a rendezők.

Zsúfolt ház a Nemzetközi Sajtóközpontban Forrás: Lantos Gábor

A tokiói olimpia megnyitó ünnepsége pénteken 13 órakor kezdődik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!