Harry Kane megelőzte Lukakut és C. Ronaldót, Anglia kiütötte Panamát

fbl TOPSHOTS Horizontal
England's forward Harry Kane celebrates after scoring a penalty during the Russia 2018 World Cup Group G football match between England and Panama at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on June 24, 2018. / AFP PHOTO / Martin BERNETTI / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Anglia hatot vágott Panamának, a közép-amerikai válogatott viszont megszerezte első vb-gólját, amely mindenképpen történelmi pillanat. Harry Kane hármat hintett, ezzel már ő vezeti egyedül a vb góllövőlistáját, mert megelőzte Lukakut és Cristiano Ronaldót. A vége 6-1, ebben a csoportban mindenről az utolsó fordulóban sorra kerülő Anglia-Belgium mérkőzés dönt Kalinyingrádban.
Vágólapra másolva!

Az Anglia-Panama találkozó első hét percében bátran támadott a közép-amerikai csapat, majd utána kapott öt gólt. Anglia még soha nem szerzett öt gólt egyetlen vb-mérkőzésén sem, Nyizsnij Novgorodba kellett utazniuk ezért.

Na meg kellett egy olyan harmatgyenge ellenfél, mint Panama.

Az ember önkéntelenül arra gondolt, hogy tudott ez a csapat (az Egyesült Államok válogatottját megelőzve!) kijutni a vébére. Mindenesetre Amerikában biztosan verhették a falba a fejüket a panamai "teljesítmény" láttán.

Akkor nézzük szép sorban a gólokat.

1-0:

2-0:

3-0:

4-0:

5-0:

Sok mindent nem lehet ehhez hozzátenni. Legfeljebb annyit, hogy Anglia szerette volna megelőzni Belgiumot a G-csoportban. A belgáknak 8-2-es gólkülönbsége volt, az angoloknak meg hatot kellett rúgni ahhoz, hogy a csoport zárórangadója, a Belgium-Anglia meccs előtt ők álljanak a tabella élén.

Na meg az sem volt mellékes, hogy Harry Kane a két tizenegyes értékesítésével beérte Lukakut és Cristinao Ronaldót a vb góllövőlistáján.

A második félidőre maradt annak a kérdésnek is a megválaszolása, hogy Kane átveszi-e a vezetést a gólkirályi címért folyó versenyben.

Ez volt az ötödik olyan meccs a vébék történetében, amikor egy csapat egy félidő alatt ötöt rúgott. A lista az eddigi négy mérkőzésről:

  • 1954: Ausztria-Svájc 5-4 a félidőben
  • 1974: Jugoszlávia-Zaire 6-0 a félidőben
  • 1974: Lengyelország-Haiti 5-0 a félidőben
  • 2014: Németország-Brazília 5-0 a féidőben
Harry Kane kettőt vágott Panamának az első félidőben Forrás: AFP/Martin Bernetti

Elmerenghettünk még azon is, hogy Anglia a vb-k történetében egyetlen meccsén sem rúgott három gólnál többet, de álmodozás az élet megrontója, szóval, inkább a második félidőt vártuk.

Azt mondjuk nem, hogy a megdönthetetlennek hitt 10-1-es magyar vb-rekord (az 1982-es vébén Salvador elleb nyertünk ennyire) elillanjon, de látva Panama és Anglia játékát, még ez is felsejlett.

A második félidő megkezdése előtt a panamai szövetségi kapitány mindenesetre odament az angolhoz beszélgetni, tényleg érdekes lenne tudni, miről esett szó. Talán azt kérte, hogy Anglia álljon le, ne rúgjon újabb gólokat? Southgate mindenesetre feltartott hüvelykujjal mutata, hogy vette a kérést.

Bent van ez is - az angolok negyedik gólja Forrás: Sputnik/Ramil Sitdikov

Mint apa gyerekével - így játszogatott Anglia Panamával. Utóbbinak már egy szöglet kiharcolása is ünnepet jelentett. Az edzőmeccsé silányuló találkozó után Harry Kane mindenképpen egyedül szerette volna vezetni a góllövőlistát, ezért önmaga harmadik, csapata hatodik gólját is behelyezte a panamai hálóba.

6-0:

Kane ezzel be is fejezte a meccset, mert lecserélték. A 76. percben a panamai Roman Torres majdnem beköszönt, tényleg nem sok hiányzott hozzá. Egy szöglet utáni lövése azonban mellément. Nagy helyzet volt. Aztán jött a panamai csapat legidősebb játékosa, Baloy, aki megszerezte Panama történelmi találatát, azaz az ország első vb-gólját. Ezzel ismét a belgák álltak a csoport élén, Angliának igyekeznie kellett, ha nem akar lemaradni.

6-1:

Ezzel a meccsnek szép lassan vége is lett. Anglia csoportmásodik két fordulót követően, gyakorlatilag annyira komoly a holtverseny, hogy mindenről az utolsó forduló, a Belgium-Anglia mérkőzés dönt majd Kalinyingrádban.

1Sípszó (kezd + vég)
8Gól
8GólJohn Stones
10Sárga lapArmando Cooper
10Sárga lapArmando Cooper
21Belőtt 11-es
23Sárga lapRuben Loftus-Cheek
24Sárga lapRuben Loftus-Cheek
36GólJesse Lingard
37GólJesse Lingard
40GólJohn Stones
41Gól
44Sárga lapFidel Escobar
45Sárga lapFidel Escobar
45Belőtt 11-es
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
62GólHarry Kane
63Gól
64Csere
64CsereJesse Lingard
64CsereAnibal Godoy
68CsereGabriel Gomez
69CsereEdgar Barcenas
69CsereKieran Trippier
72Sárga lapMichael Murillo
72Sárga lapMichael Murillo
78GólFelipe Baloy
79Gól
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
3-5-2
4-5-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Svájc 3 2 1 0 4-3 1 6
GY
V
GY
2.
Brazília 3 2 1 0 3-1 2 6
GY
GY
V
3.
Kamerun 3 1 1 1 4-4 0 4
V
D
GY
4.
Szerbia 3 0 2 1 5-8 -3 1
V
D
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről