A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Serie A nyitó fordulójában nem remekeltek a nagycsapatok, kivételt a fölényes győzelmet aratott Juventus és az Inter jelentett. A milánói fekete-kékek a Perugiát intézték el könnyedén úgy, hogy soraikban még mindig nem szerepelhetett a sérüléséből felépült (?) Ronaldo. A mérkőzés hőse a szintén két gólt szerzett Christian Vieri mellett egy fiatal afrikai támadó, Mohammed Kallon volt.

Mohammed Kallon 1979. október 16-án látta meg a napvilágot Sierra Leone fővárosában, Freetownban. Igen korán kezdte pályafutását a szülővárosában működő Edmonds nevű csapatban, majd hamarosan a líbiai Al-Tadamasan csapatába szerződött. Még mindig csak tizenötéves volt, amikor Európába került, mégpedig a svéd másodosztályban szereplő Spanga IS-be. Az 1995/96 os szezont már Svájcban kezdte, az élvonalban szereplő FC Lugano gárdájában.

Abban az idényben még csak egy alkalommal lépett pályára új csapata színeiben, de időközben hazája válogatottjában is bemutatkozhatott, az 1996-os CAN-kupa selejtezőin, majd a dél-afrikai torna mérkőzésein is pályára lépett, sőt Burkina Faso ellen gólt is szerzett. A következő szezonban már több alkalommal kapott lehetőséget a Luganóban, hiszen 17 mérkőzésen játszott, igaz, ebből kilenc alkalommal csak csereként. Azért egy gólt így is összehozott.

Szerencsét próbálhatott a France '98 selejtezőin is, mert bár Sierra Leone az első fordulóban mindkét mérkőzést elveszítette Burundi ellen, a polgárháborús állapotok miatt Burundi visszalépett a további küzdelmektől. A csoportmérkőzések során aztán majdnem meglepetést okoztak a Sierra Leone-iek, hiszen idegenben legyőzték az esélyesebb Ghánát. Időközben Mohammed Olaszországba szerződött, mégpedig a Bologna csapatába, de ott csak két mérkőzést játszott, hiszen kölcsönadták a másodosztályú Genoának. A Serie B-ben huszonhét mérkőzésen szerepelve tíz gólt szerzett, ami az Internazionale vezetőinek is feltűnt. Meg is vásárolták a fiatal csatárt, majd azonnal kölcsönbe adták az évonalba frissen feljutott Cagliarinak.

Kallon nem volt szívbajos, az 1998-99-es bajnokság első fordulójában megszerezte első élvonalbeli találatát, éppen az Inter ellen. Azt az ominózus találatot a mostani szezon rajtjáig további 24 követte a szárd klub után a Reggina, tavaly pedig a Vicenza színeiben. A nyáron aztán a milánói vezérkar úgy döntött, hogy a sérüléséből felépült (?) Ronaldo, valamint Vieri mellé kell még egy gólveszélyes csatár, így visszarendelte az afrikai támadót, aki a Perugia ellen két találattal hálálta meg a bizalmat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!