Vágólapra másolva!
A Győri ETO KC férfi együttese ma Cegléden lép pályára, s ez a találkozó lesz a csapat bemutatkozása az új idényben. A győriek eredetileg a bajnok Fotex ellen kezdtek volna, ám a veszprémiek kérésére a mérkőzést elhalasztották.

A győrieknél nyáron kissé megváltozott a játékoskeret, hiszen hatan távoztak a gárdától, s a helyükre hárman érkeztek. Tóth László vezetőedző szerint azonban nem módosult gyökeresen a zöld-fehérek játéktudása.

"A hat távozóból valójában hárman töltöttek be meghatározó szerepet az együttesben" - kezdte Tóth László. "A kapus Szabó, Ördögh és Harta hiányát úgy érzem, az új játékosok, Gerháth, Herbert és a Fotextől egy évre kölcsönkapott Bakos Dávid megfelelően pótolhatja. Kisebb balszerencse, hogy éppen Bakos az egyik, akire a Cegléd elleni összecsapáson valószínűleg bokasérülése miatt nem számíthatok. A másik hiányzó Iváncsik Tamás, akinek a kezéről csütörtökön vették le a gipszet."

- Mennyiben módosultak az erőviszonyok a nyár folyamán?
- Nagyon kiegyenlítetté vált a mezőny. Az első három pozíciója ugyan megingathatatlannak tűnik, ám a felsőház másik három helyéért óriási harc folyik majd, s az is biztosnak tűnik, hogy a negyedik-hatodik helyre befutók pontokat vesznek majd el a Fotex, Dunaferr, Szeged alkotta triótól. Komoly esélye van egyébként a mezőny első felébe jutásra a Ceglédnek, az Elektromosnak és a Százhalombattának is. Ezen felül az újoncokat sem szabad leírni, mert az Orosháza, a Csömör és a Rév is alaposan megerősítette keretét. Gyengült viszont a Pécs és a Komló.

- Az iménti felsorolásból kimaradt az ETO. Megismételheti a csapat tavalyi szereplését, s bekerülhet az első hatba?
- Nem egyszerű a feladatunk, ám kemény munkával és szerencsével ismét tagjai lehetünk a bajnoki elitnek. Hozzá kell azonban tenni, hogy a sorsolásunk nagyon nehéz, hiszen idegenben játszunk a Cegléddel, a Tromossal és a Százhalombattával, míg idehaza fogadjuk a három nagyot.

Vanyus Attila klubelnök a férficsapattal kapcsolatban elmondta, hogy hosszú hetekig biztató tárgyalásokat folytattak egy főszponzorjelölttel, ám végül a cég visszalépett, pontosabban az atlétikai szövetség támogatása mellett döntött, így idén is a korábbihoz hasonló pénzügyi háttérrel vágnak neki a férfiak a bajnoki pontvadászatnak. Vanyus Attila bízik benne, hogy az együttes a megváltozott erőviszonyok mellett is meghatározó szerepet tölt be a pontvadászatban, s ismét a mezőny első felében végez.

Mindent egy helyen az Eb-ről