Vágólapra másolva!
Vasárnap este Mike Tyson és Brian Nielsen szemtől szemben is találkozott, szombati nagy csatájuk előtt először. A két nehézsúlyú nehézfiú Koppenhágában a Park Arénában mérkőzik meg egymással.

"Boldog vagyok, hogy itt lehetek, s egy jó csatát várok" - nyilatkozta a 35 éves Tyson. A 49 győzelemmel és 3 vereséggel álló amerikai legutóbb a lengyel származású amerikai Andrew Golotát verte tavaly október 20-án. Tommy Brooks, Iron Mike edzője is megszólalt, s ő már kevésbé udvarias hangot ütött meg: "Ajánlom, hogy időben vegyék meg a hot dogjaikat, mert a küzdelem nem tart sokáig."

A Tysonnál egy évvel idősebb Nielsen (62-1) - aki legutóbb június 16-án Orlin Norrist győzte le - azt nyilatkozta ellenfeléről, hogy legalább annyira emberi, mint bárki más, nem gondolja róla, hogy "Vas Miska" olyan különleges lenne. Csupán azért dohogott, mert a Tyson társaságához tartozó Steve Fitch, alias Krokodil a dán szerint kapitális marhaságokat hordott össze. Azért Nielsen nem puhány gyerek, legalábbis szóban: "Megígérem, hogy kékre-zöldre verem" - mondta. Aztán bővebben is kifejtette a taktikáját: "Túlélem az első három-négy menetet, aztán megverem Tysont."

Thury Gábor

Korábban:

Nielsen felkészült Tyson ellen

Mindent egy helyen az Eb-ről