Vágólapra másolva!
Olaszországban a bajnokság egyik legizgalmasabb ideje éppen az az időszak, amikor egyáltalán nem játszanak bajnoki mérkőzéseket. Karácsony környékén ugyanis a klubok többsége már megkezdi a puhatolózó tárgyalásokat annak érdekében, hogy a január elsejével megnyíló játékospiacon minél kedvezőbb helyzetben legyen. A Juventus fő menedzsere, Luciano Moggi például végre bejelentette, amit mindenki szinte biztosra vett: a torinóiak szeretnék leigazolni az Udinese támadóját, Roberto Muzzit.

A torinóiak a szezonnak három világklasszis csatárral vágtak neki, és akkor úgy tűnt, hogy a kiegészítő emberekkel együtt ez elég is lehet a bajnokságban. A chilei Marcelo Salas azonban meglehetősen hamar kidőlt a sorból, azonban elég későn ahhoz, hogy a helyére csak januárban lehessen új embert igazolni. A Zebrák addig is viharos gyorsasággal benevezték a bajnokságra az uruguayi Marcelo Zalayetát, aki addig is az ő játékosuk volt, de csak a tartalékcsapatban szerepelt, ám az idényt tulajdonképpen a Del Piero-Trézéguet csatársor vitte végig. Rájuk nem is lehetett panasz, de néha belefáradtak, hiába, szinte az összes meccset végig kellett játszaniuk.

Salas sérülése után természetesen azonnal megindultak a találgatások arról, kivel fogják pótolni a majdnem a szezon végéig kidőlt chileit, és abban szinte mindenki megegyezett, hogy a legvalószínűbb igazolás Roberto Muzzi lehet. Az Udinese támadója talán az egyik leggólerősebb olyan csatár a Serie A-ban, aki pályafutása során még nem játszott igazi nagycsapatban. Igaz ugyan, hogy karrierjét az AS Romában kezdte, de amikor a Farkasoknál focizott a kilencvenes évek elején, akkor a fővárosi együttes csak a középmezőnyben szerénykedett, ráadásul Muzzi csak ritkán kapott lehetőséget. Így került a Cagliarihoz, majd a szárd együttes kiesését követően az Udineséhez.

Noha az előző idény nagy részét sérülés miatt ki kellett hagynia, így is jó volt nyolc gólra, a jelenlegi idényben pedig már tíznél tart. Nem csoda, hogy a nagy klubok felfigyeltek rá: nemcsak a Juventus, hanem a Lazio is szeretné megszerezni, de a zuhanyhíradó szerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy Torinóban folytatja a pályafutását. A jólértesültek azt is tudni vélik, hogy a Zebrák Enzo Marsecát és a fiatal francia Vincent Pericard-t adnák a készpénzen kívül az udineieknek.

A Juve átigazolásainak fő irányítója, Moggi ugyanakkor a Muzzi iránti érdeklődés hivatalossá tétele mellett azt is kijelentette, hogy a klub senkit sem akar eladni a télen. Ez leginkább Edgar Davidsot és Igor Tudort érintheti, hiszen a legutóbbi napokban főleg őket hozták kapcsolatba más egyesületekkel. Érdekesség, hogy a két focista tulajdonképpen egymás vetélytársa, hiszen Tudor a szezon elején éppen Davids helyén játszott a holland eltiltása idején. A pletykák szerint Davidsot a Lazio szerette volna vinni, Tudorért pedig a Manchester United jelentkezett be, de Moggi állítása szerint mindketten maradnak Torinóban.

Mindent egy helyen az Eb-ről