Vágólapra másolva!
Noha a Dunaferr együttesénél már kész tényként kezelték a brazil Leandro megszerzését, amivel Egervári Sándor a Ferencvároshoz távozott Marek Penksa pótlását igyekezett megoldani, a Haladásnál ragaszkodnak a dél-amerikai labdarúgóhoz. Leandro tehát tavasszal is Szombathelyen futballozik majd. Szegner Zsolt, a Haladás ügyvezetője érdekes adalékokkal szolgált a brazil ügyében, továbbá a klub terveiről is beszélt.

- Nálunk nincs Leandro-ügy, a brazil a mi játékosunk, nyárig hozzánk köti a szerződése - kezdte Szegner Zsolt.

- S utána mennyi esély van a megtartására?
- Szinte semmi. Mi szeretnénk hosszabbítani, a lehetőségeink végső határáig elmentünk az ajánlatunkkal, de eredménytelen volt az egyeztetés, nyáron távozik tőlünk Leandro.

- Nem lett volna gazdaságosabb, ha most adják el?
- Nem, hiszen számunkra az első osztályú tagság megőrzése a legfontosabb, márpedig ehhez Leandro segítségére is szükség lesz. Azaz a rövid távú anyagi érdekeinket feltétlenül megelőzik a hosszabb távú terveink.

- Nem gondolják, hogy Leandro a biztos nyári távozása miatt lazábbra veszi a játékot?
- Ez kizárt, és meg sem fordult meg a fejünkben. Leandro ugyanis nem csupán remek futballista, hanem szimpatikus sportember is. Ráadásul neki is érdeke, hogy minél jobban futballozzon a Haladásban, mivel ezáltal magát is jobban el tudja majd adni.

- Tekintve, hogy Halmosit sem engedték el, sem a Ferencvároshoz, sem az Újpesthez, akárcsak most Leandrót a Dunaferrhez, milyen távlatokban gondolkodnak a klubnál?
- Be akarjuk bizonyítani, hogy helyünk van az élvonalban, hiszen Szombathelynek szüksége van egy NB I-es csapatra, így nem herdálhatjuk el az értékeinket. Ezért nem engedtük el Halmosit és Preisingert sem. Véget akartunk vetni annak a folyamatnak, hogy a Haladást kinövő játékosok más egyesületeket erősítsenek. Az új elképzeléseinket remélhetően fényesen igazolja majd, hogy a csapat bent marad az NB I-ben.

Bánki József

Korábban:

Tavasszal Akasztón játszik a Dunaferr

Mindent egy helyen az Eb-ről