Vágólapra másolva!
A Barcelona sztárja meglehetősen ellentmondásos viszonyban áll klubcsapata szurkolóival: noha nem egy olyan mérkőzés volt, amit a brazil zsenialitása hozott a katalánoknak, a drukkerek mégsem kedvelik igazán. Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Rivaldo elhagyja a klubot, keddi sajtótájékoztatóján legalábbis így nyilatkozott.

Barcelonában már az is nagy eseménynek számított, hogy Rivaldo sajtótájékoztatót tartott, hiszen a brazil támadó utoljára két hónappal ezelőtt szólalt meg a média képviselői előtt. Az újságírók nagy szenzációt sejtettek, de végül is csalódniuk kellett, hiszen semmi olyan nem hangzott el, ami ne lett volna ismert. Az azonban mindenképpen fontos, hogy az eddig pletykaként terjengő információk most már hivatalosnak számítanak.

Rivaldo ugyanis elmondta, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy meghosszabbítja szerződését, amely 2003-ban jár le a klubnál - ami egyben azt jelenti, hogy ha a Barca nem akar ingyen megválni tőle, ami nem valószínű, akkor nyáron el kell adnia őt. "Több mérkőzésen is sérülten, beinjekciózva vállaltam a játékot, hogy segítsem a csapatot, de úgy látszik, a drukkereknek ez sem elég. A szurkolók hozzáállása még jobban elgondolkoztatott a szerződéshosszabbítást illetően. Egyelőre azonban még nem tudom, mit hoz a jövő" - mondta a brazil futballista, aki tavaly októberben kötött új kontraktust a katalánokkal. Ez a szerződés 2003 nyaráig szól, és érdekes feltételeket tartalmaz.

Szerepel benne például az, hogy a Barcelona milyen körülmények között adhatja el, illetve köteles figyelembe véve más klubok ajánlatait. A kontraktusban 24 egyesület szerepel, amelyek, ha ugyanannyi fizetést ajánlanak Rivaldónak, mint amennyit a Barcelonától kap (ez állítólag évi 4,8 millió font - 1,9 milliárd forint), akkor a katalánok nem utasíthatják el egyből az ajánlatot, hanem mindenképpen tárgyalniuk kell. A szerződésben az is benne van, ha Rivaldót szerződése lejárta előtt adják el, akkor a játékos 6,82 millió fontos "fájdalomdíjat" kap. Ha viszont nem hajlandó a 24 klub egyikébe szerződni, ismét korábbi kontraktusa lép életbe, amely ugyanúgy 2003-ban jár le, viszont "mindössze" évi kétmillió fontos fizetést tartalmaz.

Ajánlat:

A Barcelona BL-adatlapja

Korábban:

Fórum:

Melyik a legjobb európai fociklub?

Mindent egy helyen az Eb-ről