Vágólapra másolva!
Közepes színvonalú meccsen a Haladás támadott többet, nagyobb helyzetek azonban a Debrecen előtt adódtak. A szombathelyiek az utolsó  percben szerzett góllal, némi szerencsével tartották otthon a három pontot.

Borsodi Liga, 28. forduló:
Haladás - Debrecen 1-0 (0-0)
Szombathely, 6000 néző
vezette: Szabó R.
Haladás: Takács - Juhász, Flávio Pim, Szekér, Tóth P. - Filipovic (Alex, 63.), Némethy (Czeglédi, 75.), Németh T. - Lukács (Nagy L., 59.), Preisinger, Halmosi
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Hanák - Böőr, Plókai, Sketiani (Turján, 86.) - Kiss Z. (Aleksic, 62.), Majoros - Bajzát (Kerekes, 73.)
gól: Alex (92.)
sárga lap: Bajzát (71.)

33. perc: Majoros szöktette a bal oldalon Sketianit, aki egyből az akciót középen követő Bajzáthoz passzolt. A csatár 20 méterről hatalmas lövést eresztett meg, bombája a felső kapufáról a gólvonalra, onnan pedig Takács kapus kezébe pattant.

45. perc: Németh T. ugratta ki az ötösnél Szekért, aki elől az utolsó pillanatban tisztázót a kapujából kifutó Bíró.

58. perc: előbb Kiss közeli lövését védte Takács, majd Böőr 10 méteres ismétlésénél is helyén volt a szombathelyi kapus.

87. perc: Tóth P. 35 méteres szabadrúgását tenyerelte a kapu fölé Bíró.

92. perc: Czeglédi végzett el szabadrúgást a félpálya közeléből, az előreívelést Alex Bírót megelőzve az ötösről a jobb alsó sarokba fejelte (1-0).

Nem játszott jól szombaton este a Haladás. A Debrecen alaposan megszervezte védekezését, amelyet a hazaiak nem is tudtak feltörni egészen a kilencvenkettedik percig, amikor is a csereként pályára lépő Alex Bíró hibáját kihasználva a hálóba fejelt. A zöld-fehérek többet támadtak ellenfelüknél, ám a tizenhatos vonalánál rendre elfogyott a hazai játékosok tudománya. A szombathelyiek a mérhetetlen akaraterejüknek, no meg Fortunának köszönhetik győzelmüket.

Unger Tamás

Ajánlat:

További eredmények, a Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?

Mindent egy helyen az Eb-ről