A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Két nagy múltú csapat, a Washington Capitals és a New York Rangers - bármennyire is "megnyomta" az alapszakasz végén - egyre távolabb kerül a playofftól. Pedig a manhattaniek ismét győztek, de ugyanezt tette a keleti nyolcadik helyen szorgoskodó Montreal Canadiens is.

A Canadiens ötödik meccsét nyerte zsinórban, és 83 pontjával biztosan őrzi nyolcadik helyét a keleti főcsoportban a 80 pontos Washington és a 78 pontos Rangers előtt, ráadásul a kanadaiaknak még négy meccsük van hátra, a két nagyvárosi riválisnak pedig már csak három-három. A Montreal nem áll világsztárokból, a bérlista fele olyan vaskos, mint a másik két gárdáé, de igazi csapatként funkcionál, és ezen a szinten ez számít. A Canadiens legutóbb az 1997-1998-as évadban jutott be a playoffba - most megint sikerülni fog a bravúr.

A Rangers utolsó leheletéig küzd. Most Bostonban, a keleti listavezető otthonában győzött gólzáporos meccsen. Eric Lindros egy gólt és két gólpasszt jegyzett, Petr Nedved, a cseh center kettőt ütött és egyet előkészített, Pavel Bure pedig két gólpasszt adott. Bure továbbra is szenzációs: kilenc meccset játszott eddig a Rangersben, mióta Floridából ide igazolt, s ezalatt 9 gól és 7 gólpassz a mérlege. Lehet, hogy ez is kevés lesz...

A Capitals is egyre nagyobb bajban van, főleg úgy, hogy 5-4-re kikapott Uniondale-ben, az Islanders otthonában. A győzelem egyszersmind garantálta a "szigetiek" első playoff-helyezését 1994 óta. A Capitals vereségével a tavalyi döntős New Jersey Devils is bejutott, annak ellenére, hogy szombaton nem játszott. A Capitals 22 meccsen nem szenvedett vereséget az Islanderstől, ez volt a leghosszabb veretlenségi sorozat a jelenlegi NHL-ben.

A San Jose Sharks sorozatban negyedszer nyert, s nem akárkit vert meg. Az Elnök-kupa (tehát az alapszakasz) győztesét, a Detroit Red Wings együttesét. A Cápák feljöttek a Nyugati főcsoport második helyére, közvetlenül a Vörös Szárnyak mögé, és bebizonyították: komolyan kell számolni velük a rájátszásban. Patrick Marleau karrierje első NHL-mesterhármasát ütött, Owen Nolan, az olimpiai bajnok kanadai válogatott sztárja pedig egy góllal és két gólpasszal segítette csapatát. A Sharks ötödször jutott be a playoffba megszakítás nélkül. A 22 éves, 188 centis, 95 kilós Marleau ötödik idényét tölti a ligában, idén 40 pontot ütött össze eddig 19 gól és 21 gólpassz formájában.

A Calgary kikapott Nashville-ben, a vendégek ásza, Jarome Iginla azonban megint ütött egy gólt, és már 49 találatnál (plusz 43 asszisztnál) tart, 92 pontjával fölényesen vezeti a listát. Még négy meccse van a 24 éves jobbszélsőnek arra, hogy életében először elérje az 50 gólt, amire először a legendás Maurice Richard volt képes majdnem hatvan évvel ezelőtt.

Eredmények:
Boston Bruins - New York Rangers 4-6
gól:
Guerin, Murray, Rolston, Szamszonov, ill. Nedved 2, Barnaby, Lindros, McCarthy, Rucinsky

Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 4-1
gól:
Brisebois, Juneau, Perreault, Quintall, ill. Sillinger

New York Islanders - Washington Capitals 5-4
gól:
Blake, Cairns, Jonsson, Kvasa, Peca, ill. Jagr, Hrisztics, Metropolit, Yonkman

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3-1
gól:
Oates, Roenick, Williams, ill. Donovan

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2-2
gól:
Sundin, Tucker, ill. Jokinen, Worrell

Nashville Predators - Calgary Flames 3-1
gól:
Dubinsky, Hartnell, Perrott, ill. Iginla

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4-3
gól:
Boucher, Chartrand, Pálffy 2, ill. Carter 2, Smyth

San Jose Sharks - Detroit Red Wings 6-3
gól:
Damphousse, Marleau 3, Nolan, Rathje, ill. Holmström, Williams 2

Ch. Gáll András

Korábban:

Playoffért hajt a Vancouver

Fórum:

NHL, de főleg Capitals

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!