A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság hét végi szuperrangadóját Kaposváron játsszák, ahol a bajnoki címvédő a listavezető Atomerőművel mérkőzik. Az alsóház érdekessége a Debrecen és Dombóvár versenyfutása lehet, előbbi a Falcót, utóbbi az Albacompot fogadja.

A tavalyi döntő párosítása minden szituációban nagy izgalmakat ígér, főleg úgy, ha a sérülésektől megtizedelt hazai csapat egy rossz formában lévő Paksot lát vendégül. A helyzet jelenleg ez, hiszen az Atom a bajnokság jelenlegi középszakaszában hazai pályán kikapott a Kaposvártól, majd az Albacomptól, közben becsúszott egy szolnoki vereség is. A "javuló" formát a szerdai, Dombóvár elleni egypontos siker jelentette. A hazai együttesben Fülöp és Dzunic szinte biztos, hogy nem léphet pályára, de Ivkovic húzódásra is aggodalomra készteti Földi Sándor vezetőedzőt. Bukva szerencsére már leküzdött e torokgyulladás minden kínját, ő csapata rendelkezésére állhat. Paksi részről nincsenek gondjai Fodor Péternek, várhatóan a Mészáros, Fodor, Davis, Sitku, Czigler kezdőötös lép pályára somogyi megyeszékhelyen is.

A másik Tolna megyei csapat, az élmezőnyt egyre jobban megszorongató Dombóvár az Albacompot fogadja, azt az együttest, amelytől nem is olyan régen kikapott Székesfehérvárott. Hazai pályán azonban jobban megy: a DVMSE az alapszakaszban 97-87-re győzött vetélytársa ellen. A vezetők úgy számolnak, hogy ha most és egy hét múlva a Debrecen ellen is nyer az együttes, akkor a rájátszásba a hetedik helyen érkezhetne. Lee felépült, rá számíthat Déri Csaba vezetőedző.

A Debreceni Vadkakasok számára is fontos a Falco elleni összecsapás, hiszen a hajdúságiak nagy harcban vannak a Dombóvárral a 7-8. helyért. A szombaton 17 órakor kezdődő bajnoki találkozón Sterbenz Tamás minden játékosára, így Ridlre is számíthat, a vendégeknél nagy kérdés, hogy a hetek óta sérüléssel küszködő amerikai Wiley és a horvát Tarle közül melyik léphet pályára. A felsőház másik nagy csatáját a negyedik Szolnok és a második Körmend vívja: ősszel 80-72-re a tiszaligetiek nyertek, most is nagy csatára van kilátás.

A 26. forduló párosítása:
Szombat, 17 óra:
Debrecen - Falco
18 óra:
Kaposvár - Atomerőmű
Szolnok - Körmend
Dombóvár - Albacomp

Pincési László

Ajánlat:

A férfikosárlabda-NB I felsőházi állása

Korábban:

Egy ponttal nyert az Atomerőmű Dombóváron

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!