Vágólapra másolva!
Egy lépésre áll a megkoronázástól a Borussia Dortmund labdarúgócsapata, amely egy pontos előnnyel várja a Bundesliga utolsó, szombati fordulóját. Amennyiben győzne Matthias Sammer együttese, a klub fennállása során hatodik bajnoki címét szerezné. Veresége esetén azonban a Bayer Leverkusen, sőt, akár a Bayern München is odaérhet a dobogó tetejére.

A német labdarúgó-bajnokság végkimenetele még mindig nyitott, a helyzet annyiban változott, hogy a Leverkusen elvesztette helyzeti előnyét, és most már a Dortmund kezében van a nagy lehetőség. Matthias Sammer együttese a Werder Brement fogadja, s csupán nyernie kell a nagy "salátástál" és az aranyérmek begyűjtéséhez. A statisztika nem sok jóval kecsegtet ugyan, de a hazaiak kisebb dolga is nagyobb annál, hogy ezzel foglalkozzanak. A Borussia utolsó négy, Bréma elleni összecsapásán mindössze egyszer tudott nyerni a Westfalenstadionban, s 1996 óta is mindössze két alkalommal tudta megszerezni az összes pontot. A csapatban Wörns eltiltás, Reina sérülés miatt hiányzik. A vendégeknél Lisztes az előzetes tervek szerint a kezdőben kap helyet, Bogdanovic sérült, Banovic eltiltását tölti. Józan ésszel egyszerűen elképzelhetetlen a dortmundi botlás.

Akármelyik találkozót vesszük, magyar játékosok vehetnek részt a királycsinálásban. Az egy ponttal leszakadó Leverkusenhez ugyanis a Hertha látogat. A berlini csapatban Király és Dárdai bizonyára játszani fog, Van Burik piros lapja miatt pihen, Lapaczinski, Sverrisson és Schröder sérült, míg a szakvezetés a kameruni Tchamit az amatőrök közé száműzte. A hazai együttesben Nowotny és Zivkovic nem szerepelhet. A hazai siker biztosnak tűnik, a papírforma alapján azonban ez csupán az ezüstéremhez lehet elegendő.

Amennyiben mindkét csapat elbukna a nagy lehetőség kapujában, még bajnok lehet a címvédő is. A Bayern München ritkán kap ki az Olimpiai Stadionban, ehhez képest a Hansa Rostock igazi bravúrcsapatnak számít, hiszen hét eddig fellépéséből háromszor is győztesen távozott. A kiesést éppen elkerülő együttes szakvezetője, Armin Veh nem számolhat elsőszámú kapusa, Schober játékával, de hiányzik majd Di Salvo, Benken, Salou, Kovacec, Weisshaupt, Haber és Brand is. A hazaiaknál Pizarro és Zickler nem áll Ottmar Hitzfeld rendelkezésére, a szakvezető viszont kész játszatni búcsúfellépésén a renitens Stefan Effenberget. A középpályással kapcsolatos hír, hogy egy német hírcsatorna szerint a török Galatasaray szeretné szerződtetni. "Igen, kapcsolatban állunk egymással, de még nem írtunk alá semmilyen szerződést. Csak ennyit mondhatok" - nyilatkozta titokzatosan Effenberg.

A 34. (utolsó) forduló párosítása
szombat, 15.30:
Mönchengladbach - 1860 München
Schalke - Wolfsburg,
Leverkusen - Hertha
St. Pauli - Nürnberg
Dortmund - Werder Bremen
Freiburg - Hamburg
Cottbus - Köln
Stuttgart - Kaiserslautern
Bayern München - Rostock

Pincési László

Ajánlat:

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban:

Egy lépésre a Dortmund a Bundesliga-elsőségtől

Fórum:

Magyarok a Bundesligában

Mindent egy helyen az Eb-ről