Vágólapra másolva!
Bajnokok Ligája-győztes edzőként búcsúzik Milánóból José Mourinho, az Inter labdarúgócsapatának portugál szakvezetője, aki a madridi BL-döntő megnyerését követően úgy nyilatkozott, távozik a klubtól, mert új kihívások érdeklik.

A BL-döntő lefújása előtt pár pillanattal José Mourinho, az Inter edzője odasétált a Bayern München kispadjához, kezet fogott riválisával, Louis van Gaallal, hogy a hármas sípszó után már semmi se zavarja meg örömét. A portugál szakvezető a futballtörténelem harmadik olyan edzője lett, aki két különböző csapat élén is magasba emelhette a trófeát.

A 47 éves tréner 2004-ben a Portóval ért a csúcsra. Korábban Ernst Happel (1970, Feyenoord, 1983, Hamburger SV) és Ottmar Hitzfeld (1997, Borussia Dortmund, 2001 , Bayern München) tudott két különböző gárdával nyerni.

De ezzel Mourinho nem elégedett meg, harmadik csapatával is BL-sikerre készül. A találkozó után jelezte is, munkája véget ért Milánóban, távozik.

"Száz százalék, hogy távozom, várnak az új kihívások, az új kockázatok. Szeretnék a történelem része lenni, s olyan edzővé válni, aki háromszor nyert Bajnokok Ligáját, de három különböző csapattal" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak.

"Boldog vagyok a mi nagy családunkkal, az Intert örökké szeretni fogom. Fantasztikus évünk volt, kivertük a Chelsea-t, a Barcelonát, most pedig a Bayernt. Bevallom, féltem Van Gaaltól, mert jól ismerem őt." - tett hozzá.

Mourinho elmondta, nem akart tárgyalni egy klubbal sem a döntő végéig, de most már elárulja, távozik Milánóból.

"A szezon véget ért, megyek nyaralni, de gondolok a sorsomra is. Új életet fogok választani. A Real Madrid az egyetlen klub, amely érdekel, bár nem beszéltem még konkrétumokról senkivel."

Louis van Gaal, a Bayern München edzője: "Nem voltunk elég jók, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Sajnos a második félidő elején Müller kísérlete nem ment be, ott még változtathattunk volna. Ma a játékosok megtanulhatták, ilyen kis dolgokon is múlhat a siker. Összességében elégedett vagyok, nagyszerű szezont produkáltunk."

Mark van Bommel, a Bayern csapatkapitánya: "Nem a legjobb, hanem a leghatékonyabb csapat nyert."

Hans-Jörg Butt, a Bayern kapusa: "Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megkoronázni a nagyszerű szezont, de akkor vagyunk sportszerűek, ha kimondjuk, az Inter megérdemelten nyert."

Philipp Lahm, a Bayern védője: "Az első félidőben túl idegesek voltunk, s az ilyen nagy mérkőzéseken a hibákat mindig kihasználja az ellenfél. Ma brutálisan megbűnhődtünk."

Diego Milito, a mérkőzés hőse, az Inter két góljának szerzője: "Boldogok vagyunk, hogy megnyertük a sorozatot, ez álom vált ezzel valóra. Számunkra Mourinho volt a kulcs, hihetetlenül sokat dolgozott, ő rakta össze ezt a csapatot. Nem is találok szavakat, hogyan köszönjem meg neki."

Goran Pandev, az Inter csatára: "Valóra vált az álom, köszönöm mindenkinek. El sem hiszem, hogy itt vagyok, azok után, ami a Laziónál történt velem. Csak remélni tudom, Mourinho velünk marad. Erős csapatunk van, jövőre meg kell próbálni az ismétlést. Nekünk mindig győzelemre kell játszanunk, mi az Inter vagyunk."



Mindent egy helyen az Eb-ről