Vágólapra másolva!
Megismétlődik a 2008-as Super Bowl az NFL-ben, miután a New York Giants hosszabbításban nyert a San Francisco ellen, a New England pedig megúszta a túlórázást a Baltimore ellen Billy Cundiff rúgó nagy hibája után.

A New England ötödször jutott nagydöntőbe, mióta Tom Brady az irányítója és Bill Belichick a főedzője, de Brady nem a megszokott formájában dobálta a labdát a kőkemény védekezéséről híres Baltimore ellen, kétszer is eladta például.

A sikerben kulcsszerepet játszott a Patriots védelme, amely takarékon tartotta Ray Rice-t, a liga legtöbb yardot megtett játékosát. Az utolsó negyed elején Brady maga szerzett touchdownt, amivel a New England visszavette a vezetést, de a Ravens kiharcolhatta volna a hosszabbítást, ám Billy Cundiff 32 yardról elrontotta a mezőnygól-kísérletet, ez nagyjából olyan, mint amikor egy focista a kaput sem találja el tizenegyesből.


A másik meccsen a San Francisco és a Giants felváltva vezetett, egyik csapatnak sem remekelt a támadósora, az utolsó negyedre a hazaiak fordultak előnnyel, de végül a hosszabbítás döntött.

A rájátszásban az első három labdabirtoklás nem hozott pontot, majd a San Francisco játékosa, Kyle Williams egy punt után (amikor egy csapat nem tudja három kísérletből megtenni a labdát, elrúgja, hogy az ellenfél minél messzebről kezdje meg a támadását) elvesztette a labdát, amit a Giants szerzett meg, és a remek mezőnypozíciót kihasználták a New York-iak. Lawrence Tynes ugyanúgy nagydöntőbe lőtte a csapatát, mint 2008-ban, amikor a Green Bay Packerst intézte el a hosszabbításban.

2008-ban a Giants úgy nyerte meg a Super Bowlt, hogy a Patriots az alapszakaszt és a rájátszást is veretlenül tudta le odáig.


NFL, főcsoportdöntők:

Amerikai főcsoport (AFC):
New England Patriots - Baltimore Ravens 23-20

Nemzeti főcsoport (NFC):
San Francisco 49ers - New York Giants 17-20 - hosszabbítás után

A Super Bowlra február 5-én kerül sor Indianapolisban.

Mindent egy helyen az Eb-ről