A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még mindig tud csökkenni az NB I nézőszáma

Mbaye Diagne Michal Nalepa újpest fradi ferencváros ftc
Budapest, 2015. szeptember 12. A ferencvárosi Michal Nalepa (b) és az újpesti Mbaye Diagne (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban, 2015. szeptember 12-én. Újpest FC-Ferencváros 1-2. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Hiába kevesebb a tévés meccs és sűrűbb a mezőny, az NB I nézőszáma nemhogy nem emelkedik, a legutóbbi fordulóban megint nagyot zuhant.

Az NB I szombati, 10. fordulójának hat mérkőzését összesen 13 516 néző látta, vagyis az egy meccsre jutó átlag 2253. Ez eddig a szezon lagalacsonyabb adata – írja a Blikk.

3000-ről csúszik lefelé

Az idény valamivel 3000 alatti átlagnézőszámokkal indult, aztán akadt egy-két jobb forduló is, mielőtt jött az újabb zuhanás. Igaz, ez még messze van a negatív rekordtól, az előző idényben akadt 1670 alatti átlag is.

Az Újpest-Fradi az előző fordulóban felfelé húzta az átlagot, de ilyen derbi nincs minden héten Forrás: MTI/Bruzák Noémi


A szövetség főtitkára, Vági Márton az Origónak nyáron adott interjúban azt mondta, ebben a szezonban azért csökkentik a hétvégi televíziós közvetítések számát, hogy több legyen a néző a stadionokban.

A cél az, hogy öt év alatt megduplázódjon a nézőszám.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!