Vágólapra másolva!
Alan Shearer szívesen lenne az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 45 éves korábbi játékos - aki 63 mérkőzésen 30 gólt szerzett az angol válogatottban - azután nyilatkozott, hogy Roy Hodgson lemondott a szövetségi kapitányi posztról, és távozik két segítője, Gary Neville és Ray Lewington is.

Shearer hangsúlyozta: megfelelő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy segítse a nemzeti csapatot. Játékosként négy nagy nemzetközi tornán is szerepelt, és már Hodgson kinevezése előtt is szóba került a neve, de az angol szövetség (FA) a vezetői tapasztalat hiánya miatt visszautasították.

"Négy vagy öt évvel ezelőtt bementem a szövetségbe, és közöltem, hogy én akarom ezt a munkát. Csak néztek rám, és azt mondták, nincs elég tapasztalatom. Azt válaszoltam, hogy több tapasztalt edzőt is hoztak már,

- mesélte a BBC-nek Shearer.

A korábbi csatár - aki 2009-ben nyolc mérkőzésen irányította egykori klubcsapatát, a Newcastle Unitedet - most újra felajánlotta szolgálatait, és még akkor is hajlandó lenne segíteni, ha az U21-es válogatott jelenlegi edzőjére, Gareth Southgate-re esik a választás.

Forrás: DPPI media/Kieran Mcmanus

A brit fogadóirodáknál Southgate a legesélyesebb a kapitányi posztra. Szintén alacsony a szorzó a Crystal Palace vezetőedzője, Alan Pardew, valamint a Bournemouth trénere, Eddie Howe kinevezésére.

Shearer leszögezte: szerinte Southgate vagy Glenn Hoddle lenne a tökéletes megoldás a kapitányi posztra. Az Izland elleni vesztes meccs kapcsán Shearer úgy fogalmazott: ez volt a legrosszabb teljesítmény, amit az angol válogatottól valaha látott. Hozzátette: szerinte a csapat "taktikailag alkalmatlan volt a hétfő esti 90 perc során".

Mindent egy helyen az Eb-ről