Vágólapra másolva!
Londonban három érvénytelen kísérlettel, ezúttal idei legjobbjától majdnem tíz méterrel elmaradva esett ki a kalapácsvetés selejtezőjéből a világ- és Európa-bajnok kalapácsvető, Pawel Fajdek. A lengyel sportoló zokogva kért elnézést. 

A riói olimpia kalapácsvető selejtezőjének legnagyobb meglepetését a világbajnok Pawel Fajdek szolgáltatta azzal, hogy mindössze 72 méterig jutott, és kiesett. A lengyel dobó a szám kimagasló favoritjaként érkezett Rióba, az idei világranglistát 81,87 méterrel vezette és a tíz legnagyobb dobás az övé volt.

Négy éve Londonban ugyancsak a kvalifikációban vérzett el, akkor három érvénytelen dobással utazhatott haza.

Pawel Fajdek Forrás: AFP/Franck Fife

„Életem legnehezebb időszaka előtt állok, nagyon sajnálom, ez a legrosszabb, ami egy sportolóval történhet. Nem mindenre emlékszem. Az edzéseken 77 méter körül dobtam, itt meg sem tudtam közelíteni, a testem nem engedelmeskedett. Ez egy rémálom" – nyilatkozta zokogva Fajdek.

Katasztrófa... Forrás: Sport.tvp.pl

A női kalapácsvetés olimpiai bajnokának, Anita Wlodarczyknak az edzője, Krzysztof Kaliszewski is hitetlenkedve reagált a történtekre: „Nem hiszem el, lehetetlen, hogy ez történt. Ez egy hülye vicc!"

Pars Krisztián 75,49-cel a negyedik helyen jutott döntőbe, a szám olimpiai bajnokának a műtétje óta ez volt a második legnagyobb dobása.