Vágólapra másolva!
A Barcelona 4-0-ra kiütötte a Deportivót a Primera División 8. fordulójában. Rafinha duplázott, Lionel Messi sérülése után góllal tért vissza.

A Barcelona nem óvatoskodott a Deportivo ellen, az első félidő közepén megtörte az ellenfelet, és a szünetig el is döntötte a meccet. Rafinha szerezte meg a vezetést, aki a Depor 16-osa közelében csente el a labdát a vendégektől, aztán Suárezzel kényszerítőzött, majd éles szögből avatta fel Lux kapust.

A második gól is Rafinháé volt, Neymar szabadrúgása után Piqué fejesét nagy bravúrral még kikaprta Lux, de a kipattanóra Rafinha ért oda.

Aztán Suárez is beszállt a buliba, Neymar vagány passza után az uruguayi már az átvétellel lerázta az emberét, a többi pedig neki már rutinmunka volt.

Suárez ezzel be is fejezte, a helyére Paco Alcácer jött, majd a sérülése után visszatérő Messi is beszállt az 55. percben. Három perc pedig múlva már 4-0 volt az állás, Neymar nagy labdája után Messi a léc alá tüzelt.

A 65. percben a Neymarnak odacsapó Laure kapott piros lapot, és a maradék időben a Barca-játékosok egy dologra koncentráltak, hogy gólt lövessenek Alcácerrel. Ez a küldetés azonban kudarcot vallott, Alcácer egy ziccert a kapufára maszatolt, aztán Piqué nagyon önzetlen passzát a kapusba püfölte, a végén pedig Arda Turan beadását gurította mellé. Így maradt a 4-0, a Barca sikerrel hangolt a jövő heti, Manchester City elleni BL-rangadóra.

Primera División, 8. forduló:
Barcelona - Deportivo La Coruna 4-0 (3-0)
gól: Rafinha (21., 36.), L. Suárez (43.), Messi (58.)
piros lap: Laure (65., Deportivo)

Leganés - Sevilla 2-3 (0-1)
gól: Copovi (67.), Szymanovski (70.), ill. Franco Vázquez (25.), S. Nasri (58.), Sarabia (85.)

Mindent egy helyen az Eb-ről