A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Póta továbbjutott a csoportjából a Világkupán

Póta Georgina asztaliteniszező
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 3. Póta Georgina asztaliteniszező a Rio de Janeiró-i Riocentro központban 2016. augusztus 3-án, két nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Póta Georgina mindkét csoportmeccsét megnyerte, így magabiztosan lépett tovább a kieséses szakaszba a Philadelphiában zajló, 150 ezer dollár összdíjazású női asztalitenisz-világkupán.

A két éve elő-, tavaly pedig nyolcaddöntős magyar játékos csoportja favoritjának számított, miután ő a 34. az aktuális világranglistán, az egyiptomi Dina Mesref a 120., az ausztrál Zhenhua Dederko pedig a 162.

Az első mérkőzését Dederko ellen játszotta, s

a papírformának megfelelően 4-0-ra nyert,

majd Mesreffel - akivel most találkozott pályafutása során először - 4-1-re végzett. Ezzel Póta csoportgyőztesként jutott tovább a legjobb 16 közé - a viadal honlapja alapján.

Póta Georgina Forrás: MTI/Illyés Tibor

A világkupán Európát nyolc, Ázsiát hét, Észak-Amerikát kettő, Dél-Amerikát, Afrikát és Ausztráliát pedig egy-egy játékos képviseli. Az első szakaszban 12 játékost négy, egyenként háromfős csoportba sorsoltak, s a triók első két-két helyezettje jutott tovább, csatlakozva a nyolc kiemelthez. A torna második szakasza egyenes kieséses rendszerben zajlik majd. A győztes 45 ezer dollárral gazdagodik.

A küzdelmek szombaton folytatódnak, egyelőre nem ismert, hogy ki lesz Póta ellenfele a nyolcaddöntőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!