Vágólapra másolva!
Franck Ribéry, a Bayern München szélsője a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy 2013-ban Cristiano Ronaldo kapta meg az Aranylabdát.

A 2012/13-as szezonban a Jupp Heynckes vezette Bayern München megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is. A francia Franck Ribéry a bajor csapat egyik legjobbja volt, 11 góllal és 23 gólpasszal zárta az idényt.

A szakértők biztosra vették, hogy a Bayern München játékosa fogja megkapni az Aranylabdát, azonban a zürichi gálán Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is előtte végzett a szavazáson. Ráadásul a portugál támadó diadalában komoly szerepet játszott, hogy meghosszabbították a szavazás határidejét, ami Ronaldónak pont elég volt arra, hogy a vb-pótselejtezőn mesterhármast szerezzen a svédek ellen.

Franck Ribéry 2013-ban rászolgált volna az Aranylabdára Forrás: Presse Sports/Papon

„Olyan volt, mintha ellopták volna tőlem az Aranylabdát.

Egyszerűen érthetetlen, hiszen minden trófeát megnyertem. Ennél többet nem tehettem – mondta Franck Ribéry a francia Canal Football Clubnak adott interjújában. - Igazságtalanság történt A saját országom nem állt mögöttem. A saját fülemmel hallottam, hogy a franciák azt mondják, Cristiano Ronaldónak kellene nyernie. A portugálok vajon szerették volna, hogy Messi vagy én diadalmaskodjak? Persze, hogy nem!" – tette hozzá a Bayern München játékosa.

Ribéry csalódottsága teljesen érthető, és akár kezet is foghatna a holland Wesley Sneijderrel, aki 2010-ben még csak a dobogóra sem fért fel az Aranylabda-szavazáson, pedig az Interrel ő is triplázott, ráadásul ezüstérmes- és társgólkirály lett a dél-afrikai világbajnokságon.

Érdekesség, hogy a szakírók szavazatai alapján Sneijder kapta volna a díjat, míg a végső győztes Lionel Messi dobogóra sem fért fel.

Mindent egy helyen az Eb-ről