Harry Kane vezette győzelemre Angliát

KAne
18 June 2018, Russia, Volgograd: Soccer: World Cup, Tunisia vs England, preliminary round, group G, Volgograd Stadium. England's Harry Kane (C) celebrating his scoring of the opening goal with John Stones (L) and Kieran Trippier. Photo: Andreas Gebert/dpa
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott is megkezdte szereplését a focivébén, Gareth Southgate csapata Tunézia ellen debütált. Az afrikai ország alaposan megnehezítette Harry Kane-ék dolgát, a Tottenham csatára azonban két gólt szerzett, amelyből a második a 91. percben győztesnek bizonyult. Élő közvetítésünket itt olvashatja.

Az angolok szövetségi kapitánya roppant fiatal kezdőnek szavazott bizalmat, a játékosoknak összesen

248 válogatottsága volt a mérkőzésig, a csapat átlagéletkora pedig 26 év, 16 nap volt.

A szigetországiak alaposan bekezdtek, Lingard már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, a tunéziai kapus, Hassen azonban bravúrral hárított. Nem sokkal később Sterling juttathatta volna előnybe a háromoroszlánosokat, de ziccerben luftot rúgott.

A 11. percben viszont már semmi és senki nem mentette meg Tunéziát, Young szögletét Stones fejelte rá, amit még hatalmas bravúrral Hassan védett,

a kipattanót viszont Harry Kane kíméletlenül bevágta.

A folytatásban is fölényben futballoztak az angolok, Tunézia erejét felemésztette a védekezés, az afrikai támadások nem hordoztak magukban veszélyt. A 26. percben azért akadt egy lehetőségük, de ahhoz is angol segítség kellett, Maguire könnyelműsködött saját tizenhatosának előterében és vesztett labdát, Sassi lövése azonban mellészállt.

A 33. minutumban aztán gyakorlatilag a semmiből 11-est kaptak a tunéziaiak,

egy beadás után Walker kitette a könyökét, Fakhereedine Ben Youssef összerogyott, a bíró pedig büntetőt ítélt. Bár Pickford érezte az irányt Sassi lövésénél, csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem.

A félidő hajráját megnyomta Southgate csapata, de vagy egy becsúszó láb vagy a kapufa hárított, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

Jogos volt a tunéziai öröm, az afrikaiak alaposan megnehezítették Anglia dolgát Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Akik arra számítottak, hogy a második játékrészben Anglia nekiugrik a tunéziaiaknak, csalódniuk kellett. A 70. percig gyakorlatilag helyzetet sem tudtak kidolgozni, említésre való esemény nem történt. Akkor Trippier próbálkozott szabadrúgásból, de az a kísérlet is mellészállt.

Southgate cserékkel próbált frissíteni csapatán, de sem Rashford, sem Loftus-Cheek beküldése nem változtatott drasztikusan az angolok játékán.

Tunézia okosan játszott az idővel, hősiesen védekezett, a csattanó azonban még hátra volt:

Kane a 91. percben ugyancsak egy szöglet után, megszerezte második gólját is,

győzelemre vezetve ezzel csapatát.

1Sípszó (kezd + vég)
11Gól
11GólHarry Kane
15CsereMouez Hassen
33Sárga lapKyle Walker
34Sárga lapKyle Walker
35Belőtt 11-esFerjani Sassi
46Sípszó (kezd + vég)
48Sípszó (kezd + vég)
68CsereRaheem Sterling
73CsereNaim Sliti
80CsereDele Alli
86CsereWahbi Khazri
90GólHarry Kane
91Gól
92CsereJesse Lingard
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
3-5-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Svájc 3 2 1 0 4-3 1 6
GY
V
GY
2.
Brazília 3 2 1 0 3-1 2 6
GY
GY
V
3.
Kamerun 3 1 1 1 4-4 0 4
V
D
GY
4.
Szerbia 3 0 2 1 5-8 -3 1
V
D
V

Mindent egy helyen az Eb-ről