A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szalai gólt lőtt, de a Hoffenheim kikapott a Bayern otthonában

- Horizontal
Hoffenheim's Hungarian forward Adam Szalai (R) celebrate scoring the 1-1 with his teammates Czech defender Pavel Kaderabek during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich v TSG 1899 Hoffenheim at the Allianz Arena in Munich, southern Germany on August 24, 2018. / AFP PHOTO / dpa / Sven Hoppe / Germany OUT / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bayern München a vártnál sokkal nehezebben, de 3-1-re legyőzte a Hoffenheimet a Bundesliga 2018/2019-es szezonjának nyitómérkőzésén. A vendégek gólját Szalai Ádám szerezte.

A Bayern már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, és komoly nyomás alatt tartotta a Hoffenheim kapuját. Helyzetet azonban nem tudott kialakítani, a vezető gólt is egy pontrúgás után szerezte meg a német rekordbajnok: a 23. percben Kimmich szögletéből Müller fejelt gólt.

A Bayern kiszenvedte a győzelmet Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto

A Hoffenheim nem parkolta le a buszt a saját kapuja elé, a játékosok már az ellenfél térfelén megtámadták a labdás embert, és ha lehetőségük volt rá, azonnal támadást kezdeményeztek. A 34. percben egyenlíthettek is volna, egy szépen felépített kontra Joelintonra jött ki, de a brazil ziccerben mellé lőtt. Nem sokkal később a Bayern is gólt szerezhetett volna, Coman saját magát hozta helyzetbe, a közeli lövése azonban elakadt Baumann kapus bal kezében.

A második félidőre mintha mezt cseréltek volna a csapatok, a Hoffenheim sokkal bátrabban és veszélyesebben futballozott. Neuernek a 47. percben kellett védenie először, Grillitsch lőtt távolról, a labda elment volna a kapu mellett, de a német kapus biztos, ami biztos, rávetődött és megfogta. A következő percekben volt helyzete Robbennek és Lewandowskinak is, sőt, a lengyel csatár gólt is lőtt, de a bíró les miatt nem adta meg - jogosan.

Az 58. percben Szalai cselezte be magát a tizenhatoson belülre, átverekedte magát Alabán, majd éles szögből a hosszú sarokba lőtt. Ez volt Szalai harmadik gólja a Bayern ellen pályafutása során.

A Bayern nem tudta visszavenni a kezdeményezést, a Hoffenheim jól védekezett, de aztán a 77. percben Nordtveit elkaszálta Ribéryt a tizenhatoson belül, amiért a bíró tizenegyest ítélt. Lewandowski borzasztó gyengén rúgta, Baumann kivédte, de a labda pont Robben elé pattant, aki közelről bepofozta. Gól! Vagy mégsem? Robben bőven belógott, ezért a bíró visszanézte az esetet és újrarúgatta a tizenegyest. Megint Lewandowski állt oda, de ezúttal már magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba.

A 86. percben Goretzka lövése Müllert találta el, róla vágódott a kapuba. A baj csak az volt, hogy Müller kezét érte a labda, így újabb videózás jött, majd egy újabb jó ítélet: a gól érvénytelen.

A végére csak meglett a harmadik: egy Bayern-bedobás után Müller hozta helyzetbe Robbent, aki közelről a kapuba bombázott.

Niko Kovac először győzte le a Hoffenheimet a Bundesligában.

A meccs összefoglalóját itt nézheti meg.

21Sárga lapKasim Adams
23GólThomas Mueller
29Sárga lapLeonardo Bittencourt
43Sárga lapPavel Kaderabek
45Sárga lapThomas Mueller
45Sárga lapNico Schulz
57GólSzalai Ádám
90GólArjen Robben
Összeállítások
4-1-2-3
3-5-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!