Így emlékezik a sportvilág Salára

Emiliano Sala
Nantes' Argentinian forward Emiliano Sala reacts during the French L1 football match between Nantes and Caen at the La Beaujoire stadium in Nantes, western France, on August 25, 2018. (Photo by SEBASTIEN SALOM GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtök késő este azonosították Emiliano Sala holttestét. A sportvilágot megrázta a fiatal argentin focista halála, a topklubok mellett játékosok is megemlékeztek a tragédiában meghalt dél-amerikai sportolóról. 

Volt klubja, az FC Nantes hivatalos oldalán a "Soha nem feledünk, Emi" üzenet olvasható a focista fotója mellett. Sala volt klubja Facebook-oldalán profilképét is Saláéra cserélte.

A csapat, ahová soha nem érkezett meg, melyben soha nem mutatkozhatott be, a Cardiff City a Facebookon borítóképével és profilképével is a tragikus sorsú reménységére emlékszik.

A PSG a részvétnyilvánítás mellett azt is bejelentette, hogy a szombati, Bordeaux elleni bajnoki egyperces tapssal kezdődik.

A Real Madrid hivatalos közleményben fejezi ki együttérzését a hozzátartozókkal, valamint a futballszurkolókkal, különösen az argentin drukkerekkel.

Az FC Barcelona Twitter-oldalán Emiliano Sala neve mellett születésének és halálának időpontja, és a

üzenet áll.

Megrendülten emlékszik sporttársára Mesut Özil. Az Arsenal játékosa a Twitteren azt írja, nincsenek szavak rá, mennyire szomorú mindaz, ami történt.

"A gondolataim és az imáim Sala és a pilóta családjával vannak"

- írja Özil.

Özil klubja, az Arsenal is megható poszttal búcsúzik Salától:

"Legmélyebb részvétünk Emiliano Sala családjának és barátainak, valamint az FC Nantes-nak és a Cardiff City-nek. Nyugodj békében, Emiliano"

Kylian Mbappé Instagramján emlékezett Salára egy képpel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

RIP EMI

Kylian Mbappé (@k.mbappe) által megosztott bejegyzés,

A Chelsea Twitter-oldalán is ott van Sala fotója és a "nyugodj békében".

A csapatok és játékosok mellett Emiliano húga, Romina Sala is elköszönt a közösségi hálón testvérétől.

"Az én lelkemben ragyog tovább a lelked, fényesebbé téve létezésemet. Nagyon szeretlek, Tito!"

- áll a bejegyzésben.

Mindent egy helyen az Eb-ről