A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Újabb magyar vereség a női kézilabda Eb-n

kézilabda Szikora Melinda magyar női válogatott
Goalkeeper Melinda Szikora of Hungary warms up before the EHF EURO 2020 European Women's Handball Main Round - Group II match between Hungary and Germany at Sydbank Arena in Kolding, Denmark, on December 12, 2020. (Photo by Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
A dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének szombat délutáni mérkőzésén a magyar női kézilabda-válogatott 32-25-ös vereséget szenvedett Németországtól.

A magyar válogatott pont nélkül, a német csapat két ponttal kezdhette meg a középdöntős szereplését Koldingban. Danyi Gábor és Elek Gábor együttese legutóbb szerdán lépett pályára, és a Hollandia elleni vereséget követően a két szövetségi kapitány egy helyen változtatott is a mienik keretén. Irányító poszton Lakatos Rita helyére Tóth Eszter került be.

A magyar válogatott Németország ellen kezdte meg középdöntős szereplését az Eb-n Forrás: AFP/Bo Amstrup

Marlene Zapf és Antje Laurenroth révén az ellenfél szerezte a találkozó első két gólját. A magyar csapat első találatára négy percet kellett várni, Klujber Katrin szépítése után Szőllősi-Zácsik Szandra már az egyenlítő gólt is megszerezte. Sőt, Lukács Viktória indításgóljával a 7. percben már a mieink vezettek 3-2-re.

A három magyar gólt három német követte a hullámzó játékot hozó első szakaszban. Két ferencvárosi, Julia Behnke és Emily Bölk is megszerezték első góljukat a találkozón. (3-5) A németek védekezése ekkor elkezdett jól működni, és Dinah Eckerle védései sem a sokat próbálkozó Zácsik, Klujber párosnak kedveztek. Xenia Smits és Julia Maidhof jó befejezése után, 8-4-es hátrányban időt kellett kérnie a magyar csapatnak.

A Danyi, Elek páros a 16. percben kapust cserélt: Bíró Blanka helyén Szikora Melinda folytatta. A siófoki játékos sem tudta kivédeni Behnke lövését, így Németország 9-4-re elhúzott. A magyar válogatott ötperces gólcsendjét Háfra Noémi törte meg. A játékrész utolsó tíz percében pályára léphetett az újonc Tóth Eszter is, aki rögtön egy kiharcolt, majd értékesített bünetetővel bizonyította képességeit. (8-11)

Szikora Melinda jól szállt be a mérkőzésbe Forrás: AFP/Bo Amstrup

Szikora védései, valamint Lukács és Helembai Fanny góljaival a mieink feljöttek egy gólra. A szünet előtti utolsó három percben már csak Ina Grossmann tudott a kapuba találni, így az ellenfél mehetett 13-11-es előnnyel az öltözőbe.

A második félidő első perceiben Szikora két bravúrja ellenére is a németek szereztek három gólt. Bölk és Smits vették a hátukra az ellenfelet, így öt percet követően 16-11-nél a Danyi, Elek páros ismét időkérésre kényszerült. Azonban Zácsik lövését leblokkolták, Tóth Eszter pedig ezúttal kihagyta a hétméterest, így Evgenija Minevskaja volt az, aki ezután először betalált.

A 40. percre a magyar csapat ismét közelebb tudott kerülni a riválisához, Helembai, Zácsik és Klujber megmozdulásai után ezúttal Henk Groener kért időt. (14-17) A következő három magyar gólt szintén ők szerezték, ezúttal Klujber, Helembai, Zácsik sorrendben. A mérkőzés utolsó negyedére fordulva a két-három gólos különbségről a magyar csapat tudott elmozdulni, a 47. percben Zácsik egyenlíthetett volna, azonban ziccerét Eckerle bravúrral kivédte.

Ezúttal is Szőllősi-Zácsik Szandra volt a magyar válogatott egyik legaktívabb játékosa Forrás: AFP/Bo Amstrup

21-20-as német vezetésről egy Minevskaja-büntetővel az ellenfél tudott elmozdulni. Az alacsony színvonalú találkozón mindkét csapat sok hibával játszott. Az utolsó tíz percnek a németek 25-21-es előny birtokában vághattak neki. Klujber gólja egy pillanatra felcsillantotta a reményt, de Helembai kiállítása, majd Luisa Schulze találata hamar eloszlatta azt.

Schatzl Nadine hibázott a szélről, majd az ellentámadásból Zapf hat perccel a vége előtt öt gólosra növelte a németek előnyét. (22-27) Luisa Schulze pedig végleg eldöntötte a mérkőzést.

A magyar női kézilabda-válogatott 32-25-ös vereséget szenvedett Németországtól.

A nemzeti csapat legközelebb hétfő este 20:30-kor Románia ellen lép pályára. A tét a csoport ötödik helye lesz.

- értékelt a találkozó után Danyi Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

"A reális elemzés az egy nagyon fontos dolog. Volt egy szoros meccsünk az előre lesajnált horvátokkal, egy jó meccsünk a szerbekkel, és volt negyven jó percünk a hollandok ellen.

Továbbá néhány jó egyéni teljesítmény is hiányzik a csapatunkból" - mondta a szakember.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, II. csoport
Magyarország - Németország 25-32 (11-13)
Kolding, v.: Christiansen, Hesseldal Hansen (dánok)
lövések/gólok: 55/32, illetve 50/25
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 5/3
kiállítások: 6, illetve 2 perc

Magyarország:
Bíró - Lukács 4, Kovacsics, Klujber 8, Tóvizi, Szöllősi-Zsácsik 6, Schatzl 1, cserék: Tomori, Háfra 2, Tóth E. 1, Szikora, Márton, Helembai 3, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!