Szívritmus-szabályozót ültetnek be a pályán újraélesztett Christian Eriksennek

fbl TOPSHOTS Horizontal
Denmark's players gather as paramedics attend to midfielder Christian Eriksen (not seen) during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by WOLFGANG RATTAY / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb információk derültek ki a dán fociválogatott sztárjáról, Christian Eriksenről, aki az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül esett össze a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került.

A Dániasport beszámolója szerint Morten Boesen, a válogatott orvosa kapcsolatba lépett a Rigshospitalet kardiológus szakemberével és Christian Eriksennel, és újabb információt közöltek a játékossal kapcsolatban.

Szívritmus-szabályzót ültethetnek be a pályán újraélesztett Christian Eriksennek Forrás: AFP/Wolfgang Rattay

Miután Eriksen különböző szívvizsgálatokon esett át, úgy döntöttek, hogy

ICD-vel (pacemaker, szívritmus-szabályzó) kell rendelkeznie. Erre az eszközre ritmuszavarok miatt van szükséges szívroham után. A hírek szerint a dán sztárjátékos elfogadta a megoldást.

A tervet a nemzeti és nemzetközi szakemberek is megerősítették, akik mind ugyanezt a eljárást javasolták, és arra bíztatnak mindenkit, hogy a következő időben adjon nyugalmat a magánéletéhez Eriksennek és a családjának.

Jens Kleinefeld sürgősségi orvos részleteket is közölt a drámai történésekről. A 29 éves Eriksen szívét defibrillátorral indították újra a pályán, és az orvos hangsúlyozta, jó jel volt, hogy csupán egyszer kellett használni az eszközt.

- mondta Kleinefeld. "Nagyon megható pillanat volt, mert a mindennapi esetekben az ilyen sikeres élesztés aránya sokkal alacsonyabb."

Hozzátette: "Ez egy rövidzárlat volt. Az áramütés pedig megadja a döntő impulzust ahhoz, hogy a szív újra doboghasson.

Annak a valószínűsége, hogy a szív újból leáll, minimális egy ilyen sportolónál, ellentétben az átlagos betegekkel vagy más betegségben szenvedőkkel."