Megverette csapattársát a PSG focistája, hogy ne kerülhessen be a csapatba

FRANCE - PARIS - LIGUE D1 ARKEMA PSG Paris Saint Germain Paris Stade Fans Supporters France Ligue D1 Arkema Fleury 91 Season 20-21 Women's Football Horizontal FOOTBALL
Paris, France, 2021/08/29. Match de la Ligue D1 Arkema française entre le Paris Saint Germain et le FC Fleury 91 au stade Georges Lefevre. Photograph by Franco Arland / Hans Lucas. Paris, France, 2021/08/29. French Arkema D1 League match between Paris Saint Germain and FC Fleury 91 at the Georges Lefevre stadium. Photograph by Franco Arland / Hans Lucas. (Photo by Franco Arland / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerdán őrizetbe vette a francia bajnok Paris Saint-Germain válogatott labdarúgóját, Aminata Diallót, aki a gyanú szerint megverette csapattársát, Kheira Hamraouit, hogy az ne lehessen riválisa a közös posztjukon.

A PSG női csapatának játékosa kedden még 89 percet játszott a Real Madrid ellen 4-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-meccsen, Hamraoui azonban nem volt a keretben.

A L'Equipe francia sportlap által lehozott sztori szerint Diallo két férfit bérelt fel, akik még múlt hét csütörtökön kirángatták a kocsijából Hamraouit, majd a lábait kezdték el püfölni. A futballista két klub- és válogatottbeli társával (egyikük éppen a volán mögött ülő Diallo volt) egy vacsoráról tartott hazafelé, amit éppen a PSG szervezett a játékosoknak. A maszkos támadók többször is eltalálták egy vascsővel a lábait.

A hírt a párizsi klub is megerősítette, amelyik közleményben ítélte el az erőszakos cselekedetet, hangsúlyozva, hogy egyrészt mindent megtesznek sérült játékosuk mielőbbi gyógyulásáért, másrészt pedig, hogy mindenben segítik a nyomozást.

Az eset kísértetiesen hasonlít egy közel harminc évvel ezelőtti sztorira. 1994 januárjában, néhány héttel a lillehammeri téli olimpia előtt az amerikai műkorcsolyázónő, Tonya Harding a korábbi férjét bérelte fel, hogy bánjon el riválisával, Nancy Kerrigannel, hogy az ne indulhasson a játékokon. A támadás azonban nem volt sikeres, Kerrigan elindult és ezüstérmes lett, miközben Harding nyolcadik helyen zárt. 1994 márciusában bűnösnek mondta ki egy bíróság a támadásban, és örökre eltiltották a sportágtól.

Mindent egy helyen az Eb-ről