Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

A Real Madrid újabb két sztárfocistája kapta meg a spanyol állampolgárságot

Real Madrid vs Shakhtar Donetsk - UEFA Champions League 3rd week match,Football,Group F,Madrid,Match,Real Madrid,Shakhta Horizontal
Vinicius Junior és Rodrygo is eredményes volt, könnyedén nyert a címvédő
Vágólapra másolva!
Több csapattárshoz csatlakozva A Bajnokok Ligája címvédőjének további két játékosa szerezte meg a spanyol útlevelet, így a spanyol labdarúgó-bajnokság egyedi szabályainak már gond nélkül megfelel a csapat.

A La Ligában ugyanis 5 főre korlátozzák azon játékosok számát egy csapatnál, akik nem rendelkeznek európai uniós állampolgársággal. Egy mérkőzésre ráadásul legfeljebb három ilyen játékost nevezhet egy klub.

Az utóbbi években emiatt a Real Madrid is lépéskényszerben volt, ugyanis az igazolásaival túllépte a kvótát, emiatt nem tudta minden szerzeményét az első csapathoz regisztrálni.

Két hónapon belül ezért már a harmadik brazil légiós kapta meg a spanyol állampolgárságot: szeptember elején Vinícius Júnior, ezúttal pedig Rodrygo valamint Éder Militão.

A spanyol törvények alapján a spanyol útlevél megszerzéséhez legalább 10 évig folyamatosan Spanyolországban kell élni, ám néhány ország, így a dél-amerikai kontinens lakóinak ez a szám csak 2 év. Az utóbbi időszakban ennek köszönhetően több Real Madrid-játékos is megkapta a kettős állampolgárságot: Casemiro és Marcelo azóta elhagyta a klubot, de

a jelenlegi keretből Vinícius Júnior mellett Federico Valverde is megszerezte már a spanyol útlevelet.

Mindent egy helyen az Eb-ről