Vágólapra másolva!

Csütörtökön rendezik meg Magyarország első számú sportkonferenciáját

2022. október 20-án a Puskás Arénában rendezik meg a Sport Forum Hungary konferenciát, a szervezők célja a hazai sportélet számára valódi fórumot teremteni és a sport aktuális kérdéseit megvitatni

A megnyitóbeszédet Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár tartja.

A Bajnokok termében szó lesz a hazai sportinfrastruktúra fejlesztéseiről és az ezzel kapcsolatos elvárásokról, a szabadidősportok helyzetéről, a sportklubok működéséről és a napjainkban igazán fontos, fenntarthatósági kérdésekről. A versenysportok jelenlegi hazai állapotáról Dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, az Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese tart elődást, míg a szabadidősport fejlesztéseiről Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár beszámolója lesz hallható.

A Győztesek termében felidézhetjük az idei év világszínvonalú eseményeit, a budapesti Giro d'Italia Nagy rajtot, a 100 nap alatt megszervezett FINA VB-t, beleláthatunk a jövő évi atlétikai világbajnokság előkészületeibe is és a 2024-es Sakkolimpia szervezésébe. Fontos téma lesz a sport felsőoktatásban betöltött szerepe. A sportszponzorációs lehetőségek kérdése mindig izgalmas téma, hiszen karriereket emelhet magasabb szintre.

A Legendák termében is több témát érint a konferencia. Szó lesz a startupokról, a multisport események növekvő népszerűségéről, sportmédiáról és a nők helyzetéről is a sport világában. Több kiemelt szekciót egy-egy kerekasztal beszélgetés fogja összegezni.

Mindent egy helyen az Eb-ről