Óriási botrányba keveredett, kizárhatják a Barcelonát a spanyol focibajnokságból

tourism leisure Horizontal
Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski (L) celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the Spain's Copa del Rey (King's Cup), round of 16 football match between AD Ceuta and FC Barcelona at Alfonso Murube stadium in Ceuta on January 19, 2023. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke és a katalán bírói testület vezetője, José María Enríquez Negreira egy adóhatósági vizsgálat középpontjában állt, amely kiderítette, hogy legalább 3 éven át, 2016 és 2018 között jelentős pénzösszeget kapott a számlájára a Barcelona labdarúgócsapatától.

A beszámolók szerint a három év alatt összesen 1,4 millió eurót utalt a katalán klub az alelnök DASNIL 95 SL nevű cégének, amely cserébe tanácsadásról állított ki számlát.

Az adóhatóság utánajárását követően kiderült, hogy a tanácsadás mögött az állt a háttérben, hogy Negreira jelentést készített a Barcelona meccseit vezető bírókról. Ezáltal a játékosok tudták, hogyan kell velük kommunikálni, hogy ne kapjanak büntetést, ezért cserébe pedig a játékvezetők nem hoztak vitatott döntéseket a csapat kárára.

A Barcelona korábbi igazgatósága arról is vallott, hogy ezek a "tanácsadások" már a vizsgált időszak előtt, egészen 2009-től jelen voltak, ám 2018-ban valóban megszűntek.

Sajtóinformációk szerint a Barcelona a pontlevonás, de akár a kizárás sorsára is juthat a bajnokságból. Példának azt hozták fel, hogy 2006-ban a Juventus csapatát is hasonló vádak után sorolták vissza a másodosztályba.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!