A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óriási botrány tört ki minden idők leglassabb sprintje után - videó

71630055 Horizontal SPORT-ACTION ATHLETICS WORLD CHAMPIONSHIP CATEGORIE ESPOIR CLOSE-UP STARTING BLOCK 400 METERS HURDLES ILLUSTRATION SPORTS SHOES
Sudan's Muna Jabir takes off from the blocks at the start of the women's 400 metres hurdles final, 17 August 2006 in Beijing, at the 11th IAAF Junior World Championships. Jamaica's Kaliese Spencer won gold with a time of 55.11 seconds ahead of USA's Nicole Leach at 55.55 and Jamaica's Sherene Pinnock at 56.67 while Jabir placed fourth with a time of 57.03. AFP PHOTO/Frederic J. BROWN (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)
Vágólapra másolva!
Hatalmas visszhangot váltott ki, hogy a szomáliai Naszra Abukar a futamgyőztesnél több mint tíz másodperccel lassabban, 21,81 másodperc alatt teljesítette a 100 méteres síkfutás első fordulóját a csengtui Egyetemi Világjátékokon.

A Kínában jelenleg is tartó eseménynek az idei már a 31. kiírása, de az Egyetemi Világjátékok (Universiade) történetében még soha senki nem produkált ennyire rossz eredményt a 100 méteres síkfutás versenyszámában.

A 20 éves sportolónőnek

már a rajtpisztoly eldördülése előtt is gyanús volt a szokatlan beállása,

a start után pedig hamar mindenkivel szemben több méteres hátrányba került.

Mint kiderült, Abukar gyakorlatilag futótapasztalat nélkül, teljesen amatőrként érkezett a csengtui versenyre. Ami miatt mégis kijuthatott a világeseményre, az minden bizonnyal az, hogy

ő a Szomáliai Atlétikai Szövetség vezető alelnökének unokahúga.

A szomáliai sportminiszter, Mohamed Barre legalábbis ezt gyanítja, de egyúttal ígéretet tett arra, hogy alaposan kivizsgálja a kiválasztási folyamatot, amely Abukar csengtui futásához vezetett. Az incidensre reagálva Barre azt mondta, hogy

ez az eset megtévesztő és megszégyenítő módon ábrázolja egész Szomáliát.

Azonban a sportminiszteren kívül a felvételt megtekintő nézők is megdöbbentek a futást látva, és többen is súlyos kritikával illették Abukart és azt, aki őt a csengtui futópályára engedte.

A szomáliai sportolónőt azonban mindez nem zavarta, és kínai riportereknek elmondta, hogy

maradt még benne tartalék, és szeretne részt venni augusztusban a budapesti világbajnokságon is.

Forrás

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!