A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Súlyos büntetést kaptak a Liverpool focistái

Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League EPL Premier League Saturday 16th September 2023 Season 2023-4 Soccer Wolverhampton Wanderers vs Liverpool Horizontal FOOTBALL
Andrew Robertson of Liverpool (26) and teammates celebrate scoring their side's second goal of the game during the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023. (Photo by Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Eltiltották a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool két labdarúgóját, akiket a videóbírós (VAR) hiba miatt nagy port kavart Tottenham elleni szombati bajnokin állítottak ki.

A Mersey-parti gárda a rangadó 26. percében került emberhátrányba, Curtis Jones VAR-vizsgálat után kapott sárga lap helyett pirosat. A Liverpool a 69. percben kilenc emberre fogyatkozott, miután Diogo Jota két perc alatt két sárga lapos szabálytalanságot is elkövetett. A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a benyújtott fellebbezés ellenére

Jonest három találkozóról tiltották el,

így nem léphet pályára a Brighton, az Everton és a Nottingham Forest ellen sem.

Jota az ilyenkor automatikusan járó egymeccses szankciót kapta

- jelezte a Liverpool honlapján.

A találkozó - amelyet az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyertek 2-1-re - azzal szolgáltatott napokig tartó témát a sajtónak és a szurkolóknak, hogy a már emberhátrányban futballozó vendégek közül Luis Diaz a 34. percben - 0-0-s állásnál - szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést.

A mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy "jelentős emberi tévedés" történt. A VAR-szobában ülő két segítő nem kapott szerepet a most hétvégi fordulóra, a meccset vezető bíró és a negyedik játékvezető viszont igen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!