A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szoboszlai: Büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok - videó

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Dominik Szoboszlai of Liverpool applauds the fans after the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023. (Photo by Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik jelenleg a világ legerősebb bajnokságának, a Premier League-nek az egyik legnagyobb sztárja. Angliába érkezése óta kiemelt figyelem övezi, most éppen a bajnokság hivatalos közösségi oldalai vannak tele az angolul adott interjújával, amelyben beszél a kezdetekről, Puskásról, Gerrardról és arról, hogy miért kell állandóan bizonyítania.

A magyar válogatott csapatkapitánya pillanatokon belül lett meghatározó játékosa a világ egyik legjobb csapatának, így nem csoda, hogy kiemelt figyelem kíséri minden pillanatban. Az pedig, hogy erőlködés nélkül tud angolul nyilatkozni, csak tovább növeli a megbecsültségét.

Most éppen a Premier League hivatalos oldalaink látható egy rövid, de annál tartalmasabb beszélgetés, valójában egy monológ a magyar sztárral.

"Amikor elkezdtem, édesapámmal volt egy tervünk, mégpedig az, hogy a lehető legmagasabb szinten játsszak - vág bele Szoboszlai. - Suli után apu fogott, és mentünk edzésre. Ő volt az edzőm.

- mesél a kezdetekről, és édesapjáról, a korábbi NB I-es focistáról, Szoboszlai Zsoltról.

Nem titkolja, hogy édesapja mindig keményebben bánt vele, mint a többi gyerekkel, és, ha a szülők megkérdezték, hogy miért csinálja, ez volt a válasz:

"Mindig azt akarta, hogy én legyek a legjobb, azért csinálta, és most már én is értem. Nagyon közel állunk egymáshoz" - mondja szinte elérzékenyülve Szoboszlai.

"És most itt vagyok, a Liverpoolban játszom, a válogatottunk csapatkapitánya vagyok. Szinte lehetetlennek tűnt, amit elterveztünk, de én mégis elértem. Ahogy Steven Gerrard mondta, Isten adja a tehetséget, de kemény munka és elhivatottság nélkül semmit sem ér.

Keményen dolgozom a tehetségemmel és igen, most itt vagyok" - mondja, mindenki számára érthetővé téve, hogy miért választotta a legendás liverpooli kapitány 8-as mezszámát, amikor az Anfieldre igazolt.

Ez után jön az interjú legérdekesebb és legmegindítóbb része, amikor Szoboszlai a magyarságáról beszél.

Gerrard után egy másik ikon is szóba kerül, de ő nem angol, hanem magyar. Természetesen Puskás Ferencről van szó.

"Mint már korábban is mondtam, ő egy ikonikus játékos, a valaha volt legjobb magyar focista, ehhez kétség sem fér. De én a saját utamat akarom járni. Nem az új Puskás szeretnék lenni a gyerekek számára, hanem az új Szoboszlai."

Szoboszlai Dominik nem véletlenül egy ország kedvence Forrás: Mirkó István

Emblematikus kép marad, amikor Szoboszlai odaadta a cipőjét egy kisfiúnak a Szerbia elleni győzelem után. Ez pedig alátámasztja a következőket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!