Vágólapra másolva!
A láthatatlan személyzettől, a dietetikusok tanácsán át a 100 kg jég esetéig. A Danubius Hotels szállodalánc sportversenyek alatti szállodai tapasztalatairól beszélgettünk Liptai Judittal, a Danubius Hotels értékesítési és marketing igazgatójával.

Az elmúlt két évben a Danubius Hotels budapesti szállodáiban nőtt a sportcsoportok száma, még a 2019-es covid előtti rekord évvel is összehasonlítva. A számtalan rendezvény, kvalifikációs vagy világverseny, új vendégkört és tudást is hozott Magyarország egyik legnagyobb szállodalánca számára. „A sporteseményekhez kapcsolódó turizmus az egyik legstabilabb kört jelenti a Danubius Hotels szállodái számára is és a teljes budapesti piacot mozgósítja – mondja Liptai Judit, a vállalat értékesítési és marketing igazgatója. 

Képforrás: Danubius Hotels Zrt./Danubius Hotel Helia Lifestyle lakosztály

Milyen speciális igényeknek kell megfelelni egy sportverseny résztvevőinek, milyen szolgáltatásokat kínál és fejleszt a Danubius Hotels, hogy a legjobb ajánlatokat tudja nyújtani a csapatok számára?

„Az utóbbi évek nagy kihívást jelentettek a szállodaiparban és a turizmusban, ezért megtanultuk, hogy nem minden helyzetben működnek a dolgok a megszokott kerékvágásban. A COVID-évek által hozott változások azonban sok új készséget is tanítottak a szektornak, melyek kifejezetten hasznosnak bizonyulnak abban az esetben is, amikor sportcsoportokat látunk vendégül, ahol számtalan speciális igény merül fel egyszerre.” – osztja megtapasztalatait Liptai Judit. - „Soha nem fogjuk elfelejteni munkatársaimmal azt az örömöt, amikor 2020-ban ugyan még „buborék szállodaként”, rendkívül szoros biztonsági és higiéniás elvárásoknak megfelelve, az első nemzetközi sportrendezvények jóvoltából megpillantottuk a parkolóba buszokkal érkező csapatokat több hónapnyi üzemszünet után!” 

Képforrás: Danubius Hotels Zrt./Liptai Judit, a Danubius Hotels központi értékesítési és marketing igazgatója

Ebben az időszakban a Danubius Hotels egyedileg kidolgozott „Buborék szálloda” koncepciója biztosította a sportolók számára a teljes elkülönülés lehetőségét, a biztonságos versenyre érkezést, étkezést wellnesst, felüdülést. 

„Speciális terület a sportolók vendégül látása a verseny alatti időszakban. Ahhoz, hogy megfeleljünk az egyedi sportolói kéréseknek a Danubius Hotels szállodáiban, hasonlóan tervezett, szakemberekkel támogatott munka szükséges, mint amit a sportolók is végeznek a felkészülési időszakban.” – teszi hozzá a szakember. 

Fotó: ADAM MARTINEK /Danubius Hotel Helia Episode étterem

Melyek a nemzetközi versenyek által támasztott jellemző sportolói igények?

A Danubius Hotels a koncentráció, feltöltődés, étkezés és rekreáció területén tud megfelelő hátteret teremteni egy versenyre készülő sportolói csapatnak.

Volt olyan nemzetközi verseny, ahol a szobákat privát TV hálózattal tettük virtuálisan is zárttá a külvilág eseményeitől, így biztosítva a versenyt megelőző koncentrációs időszak zavartalanságát. Az sem ritka, hogy naponta akár 100 kg jeget is kérnek a sportolók számára az edzések vagy meccsek utáni rekreációhoz.  A Danubius Hotels a fitness termek felszereltségét és rendelkezésre állását is a sportolói igényekhez tudja igazítani. Idén a Danubius Hotel Heliában, saját szaunával, beépített sporteszközökkel felszerelt szobatípust, Lifestyle lakosztályt alakítottunk ki, 2024-től már ezek is a sportos vendégek vagy akár a sportolók rendelkezésére is állnak. 

Az étkezés minden versenyző számára kritikus a versenyidőszakban, ezért a Danubius Hotels séfjei készen állnak arra is, hogy a sportolói háttércsapat dietetikai javaslatait figyelembe véve készítsék el a napi menüket. Az ételallergiára és intoleranciára vonatkozó jelzéseket nagy odafigyeléssel kezelik és munkatársaikat is tréningezik az egyedi igények kapcsán. A gluténmentes pékáruk minősége, növényi italok választéka is kimagasló a Danubius Hotels szállodáiban, hiszen, ahogy Liptai Judit mondja, sportteljesítmények múlhatnak rajta. 

Nem ritka, hogy a mosodai csapat is taktikai meetingeket tart, hiszen a sportolók a masszázshoz, edzésekhez fejenként akár háromszor annyi törölközőt is igényelnek, mint egy átlagos utazó napi szükséglete. Nem beszélve az akár pár órán belül mosott és tisztított sportmezekről.

„Összességében minden az előkészülteken és a kollégák szakmai felkészültségén múlik a szállodában. Úgy gondolom, hogy sportoló vendégeink számára a személyzetnek láthatatlannak kell maradnia, hiszen akkor biztosak lehetünk benne, hogy mi, mint háttércsapat jól felkészültünk és számukra minden a sportról, a befektetett munka maximális megtérüléséről szólhat a versenyen. Az a célunk, hogy a Danubius Hotels több mint 50 éves szakmai tapasztalatával a nálunk megszálló sportolók teljesítményét támogassuk.” – avat be a háttérmunka részleteiben Liptai Judit – „A korábban meghatározó üzleti és konferenciaturizmus az elmúlt négy évben másfél év teljes csönd után gyakorlatilag a nulláról, fokozatosan épül újra. Meggyőződésem, hogy a sport olyan felértékelődött húzószektorrá erősödött a szállodai üzleti szegmensek között, ami további lehetőségeket rejt magában. Nagy vonzerőt jelent a magyar piacnak a nálunk megrendezett számos nemzetközileg is ismert és elismert rendezvény, sportesemény. Szerencsés, ha ezek szervezésénél körültekintően járnak el a rendezők és időben nem csúsznak össze, így átfedés és túlkereslet helyett inkább egy egyenletes lefedettséget és folyamatos érdeklődést tudunk biztosítani Budapesten.”

A Danubius Hotels és a sport érdekességek

A Danubius Hotels és a Magyar Olimpiai Bizottság partneri együttműködése több évtizedes múltra tekint vissza.

A Danubius Hotel Arena korábbi neve Sport Szálló, nem véletlenül. A szállodától sétatávolságra található a Papp László Budapest Sportaréna, a Puskás Ferenc Stadion. A BOK Sportcsarnok közvetlen szomszédságában helyezkedik el, és mindössze 5 km-re a Tüskecsarnoktól.

A Danubius Hotel Helia spa & fitness termét mai napig sok korábbi olimpikonunk látogatja. Egyedülálló lifestyle lakosztályaiban saját szauna, sporteszközök, kineziológiai fal támogatja a sportos életmódot. 

A Danubius Hotels szállodáiban cégszintű sport buborék koncepciót dolgoztak ki biztos pihenés protokolljuk továbbfejlesztéseként, ami lehetőséget adott a COVID-járvány idején az első nemzetközi sportesemények magyarországi megrendezésére is.

A Danubius Hotels az angol CP Holdings tulajdona. Londoni szállodája, a Danubius Hotels Regents Park a nagymúltú Lord’s Cricket Ground szomszédságában található, és hagyományos szállodája az itt zajló nemzeti krikettversenyeknek.

A szállodavállalat legnagyobb közösségépítő rendezvénye a minden évben megrendezésre kerülő Danubius Sportnapok, ahol a vállalat dolgozói tíz sportágban mérik össze teljesítményüket. A rendezvénynek a balatonfüredi Danubius Hotel Marina ad otthont minden nyári szezon végén.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!