Vágólapra másolva!
A 33 esztendős, Toyotától kiebrudalt Allan McNish a Renault tesztpilótájaként folytatja Forma-1-es pályafutását.

McNish új csapatánál a francia Jarno Trulli és a spanyol Fernando Alonso indul majd a futamokon, míg a skót a francia Franck Montigny társaságában segédkezik majd a kocsik felkészítésében.

Renault-F1http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=34212Allan McNish (skót, 1969. december 29.)/sport/f-1/istallok/20020123allan.html

McNish azok után, hogy a tavalyi szezon végén elküldték a Toyotától (melynek volánja mögött egyetlen pontot sem tudott szerezni), amerikai lehetőségeket kezdett fontolgatni, s szó volt róla, hogy valamelyik tengerentúli versenysorozatba - leginkább az Indy Racing League-et emlegették vele kapcsolatban - igazol. Most mégis elfogadta a Renault által felkínált tesztpilótai állást, pedig karácsony előtt nem győzte hangsúlyozni, mennyire nem érdekli a fejlesztői szerep, eleget tesztelt: a '90-es évek közepén a Benettonnál és a McLarennél is segédkezett, míg a Toyota Forma-1-es bemutatkozását megelőző két évben folyamatosan az autó tökélyre fejlesztésén munkálkodott.

McNish amolyan pénteki sofőr lesz a Renaultnál, az első időmérő edzések előtt két órát köröz majd a pályákon, mielőtt átadja az autót Alonsónak vagy Trullinak. "Nagyon örülök, hogy végül a Forma-1-ben maradtam, nagy csalódás lett volna számomra, ha egy szezon után nem hallanak rólam többet" - mondta McNish. "Azzal, hogy péntekenként számítanak rám a franciák, előtérben maradok, s a nagy csapatok figyelhetik a munkámat."

A skót egyéves szerződése kimondja, hogy amennyiben meggyőző teljesítményt nyújt, jövőre akár az egyik versenyzői állást is megkaphatja. "Soha nem lehet tudni, mi történik, én igyekezni fogok, az biztos."

Mindent egy helyen az Eb-ről