Vágólapra másolva!
Megjött a hangja a kis Piquet-nek, a Forma-1-es világbajnok Nelson fiának: az ifjonc azt állítja, van olyan jó, mint a legendás Ayrton Senna.

Nelson Piquet Jr., a brit Forma-3-as sorozat tavalyi bajnoka néhány igencsak pikáns mondattal lepte meg a sajtót, kitalálta például, hogy tud annyit, mint Ayrton Senna s hogy neki a Forma-1-ben bármikor lenne helye. Eddig csak azért nem lépett feljebb, mert karrierjét rögtön élcsapatnál szeretné kezdeni.

A kis Piquet korábban többször tesztelt a Williamsnél, más, kevésbé versenyképes együttesnél ki sem akarja próbálni magát. "Ha fizetnék, bármikor csatlakozhatnék a száguldó cirkuszhoz" - mondta Piquet. "Csakhogy én az egyik élcsapathoz szeretnék szerződni, amelynek színeiben rögtön sikeres lehetek. Nem akarom megvenni a helyem, meg akarok harcolni érte: a Jordanhez vagy a Minardihoz bárki be tudja fizetni magát, abban nincs semmi kihívás."

"Az apám mindig szívből beszél, én sokkal óvatosabban fogalmazok nála" - eresztett el egy aranyköpést is Piquet, hogy aztán rögtön magára cáfoljon. "Ayrton Sennánál is több vagyok, aki ismer, az megerősítheti ezt. Aki meg nem ismer, az mondhat akármit, nem érdekel."

Mindent egy helyen az Eb-ről