A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az FIA elnöke egy személyes levélváltás után úgy döntött, nem indít fegyelmi eljárást a monacói sportfelügyelőket kritizáló Lewis Hamilton ellen.

Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a "sport hírnevének csorbítása" címén elvileg fegyelmi bíróság elé idézhette volna Lewis Hamiltont, aki dupla monacói büntetése után egy félresikerült tréfával bírálta a sportfelügyelőket, a szervezet elnöke, Jean Todt úgy döntött, futni hagyja a McLaren versenyzőjét.

Miután vicceskedve arra célozgatott, hogy a felügyelők a bőrszíne miatt pikkelnek rá, és "röhejesnek" nevezte két ellenfelét, Felipe Massát és Pastor Maldonadót, Hamilton azonnal visszatért a pályára, és bocsánatot kért a testület tagjaitól. Társait pedig két nappal később, a Twitteren próbálta kiengesztelni. Todt most elárulta, hogy Hamilton azóta küldött neki is egy levelet, amelyben azt írta, szeretné, ha "nagy és büszke versenyzőként" tekintenének rá.

"Arra törekszem, hogy megőrizzem a harmóniát" - mondta a Daily Telegraph-nak Todt, aki elődjével, Max Mosley-val ellentétben rendszerint meghúzódik a háttérben. "Megpróbáltam elkerülni a botrányt. Kiszivárogtathattam volna a levelet, de ez az ügy csak rá és az FIA-ra tartozik."

"Az irodám ott volt közvetlenül a sportfelügyelőké mellett. Minden alkalommal, amikor átmentem hozzájuk, óvakodtam célzást tenni erre az ügyre. Számomra elfogadhatatlan volt, amit Lewis mondott, túlreagálni azonban nem akartam. Felkérhettem volna a fegyelmi bíróságunkat, hogy foglalkozzon az üggyel, de azt hivatalosan soha nem nyitottuk meg. (Hamilton) visszament bocsánatot kérni a felügyelőktől. Az édesapja is elkísérte."

"Talán jobban tettem volna, ha bíróság elé idézem, és eltiltjuk hat versenyre. Csakhogy írt nekem egy levelet, én válaszoltam neki, és ezzel minden el volt intézve."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!