Vágólapra másolva!
A Force India még vizsgálódik, de az már biztos, hogy az új fejlesztésű, integrált kerékanyák hibája miatt nem sikerültek a bokszkiállásaik a Malajziai Nagydíjon. Elővigyázatosságból adták fel a versenyt.

Amilyen jól indult, olyan rosszul végződött a malajziai hétvége a Force India számára. Adrian Sutil és Paul di Resta is lendületes tempót diktált a folyamatosan száradó pályán, az első kerékcseréknél azonban minden rosszra fordult.

A két versenyző egyszerre hajtott ki a bokszba. "Láttuk, hogy gond van Adrian első kerékcseréjénél, amikor mögötte várakoztam - ezzel körülbelül 15 másodpercet vesztettem - aztán a második kerékcserénél nálam is ugyanaz a probléma jött elő a kerékanyával" - magyarázta di Resta. "Bosszantó, hogy üres kézzel kellett távoznunk, amikor ilyen versenyképesnek tűntünk egész hétvégén."

Forrás: Mercedes

Hiába gyakorolták a kerékcseréket

Vijay Mallya csapatfőnök elárulta, végül biztonsági okokból adták fel a versenyt - bár amúgy is reménytelen volt a helyzetük, miután Sutil 85 másodpercet töltött a bokszban az utolsó kiállásánál. "A probléma a második kerékcserénél is felmerült, és nyilvánvalóvá vált, hogy a verseny alatt nem tudunk megoldást találni rá. Elővigyázatosságból kihívtuk az autóinkat, ki fogjuk vizsgálni az esetet" - ígérte. Hozzátette, hogy a gondot a csapat új fejlesztésű, felnire integrált kerékanyái idézték elő.

A versenyzők, bár csalódottak voltak, inkább előre tekintenek. "Pozitívnak kell maradnunk, feltartott fejjel, és arra kell gondolnunk, hogy még nagyon sok verseny van hátra, ahol behozhatjuk a ma elvesztett pontokat" - mondta Sutil, akivel di Resta is egyetértett. "Most továbbmegyünk, nem hagyjuk, hogy ez elvegye a kedvünket, és Kínában majd visszavágunk" - tette hozzá a skót.

Mindent egy helyen az Eb-ről