Hülkenberg megtörte a csendet az F1-es jövőjéről

Formula 1 - GP Bahrain Sports motorsport Formula 1 WM Nico Hülkenberg Horizontal PORTRAIT
19 March 2022, Bahrain, Sakhir: Motorsport: Formula 1 World Championship, qualifying, Bahrain Grand Prix: Nico Hülkenberg from Germany, reserve driver for Team Aston Martin, pictured in the paddock. Photo: Hasan Bratic/dpa (Photo by Hasan Bratic / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg elismerte, hogy a tárgyalások "folyamatban vannak", és bizakodóan nyilatkozott F1-es karrierje irányát illetően. Hosszas csönd után nyilatkozott először a német pilóta a médiának.

Mivel a Haas-csapat még nem döntött a 2023-as második pilótájáról, Hulkenberg felmerült, mint lehetséges jelölt Mick Schumacher helyére, aki szintén versenyben van azért, hogy a következő szezonban is a csapatnál maradhasson.

Günther Steiner már korábban megerősítette, hogy Hulkenberg is esélyes az ülésre, miközben a pilóta egyelőre szűkszavúan nyilatkozott a jövőjéről.

A 35 éves versenyző azonban nemrég célzásokat tett arra, hogy "optimistán" haladnak a lehetséges szerződéskötési tárgyalások.

- nyilatkozta Hülkenberg az osztrák ServusTV-nek.

Az Aston Martin bejelentése Hülkenberg váltására utal?
Úgy tűnik, az Aston Martinnak Hülkenberg nélkül is van terve, miután bejelentették, hogy Stoffel Vandoorne lesz a tartalékpilótájuk - Felipe Drugovich mellett - 2023-ban.

Hülkenberget nem említette az Aston Martin sajtóközleménye, ami arra utalhat, hogy a németnek más tervei vannak 2023-ra.

Nico Hülkenberget sokan látnák szívesen a mezőny állandó tagjaként Forrás: Aston Martin

A 35 éves pilóta a 2019-es szezon vége óta állandó F1-es ülés nélkül van, legutóbb a Renault-nál versenyzett. A Racing Point színeiben 2020-ban háromszor ült autóba, amikor a Brit Nagydíjon, a 70. Jubileumi F1-es Nagydíjon és az Eiffel Nagydíjon szerepelt, legjobb eredménye a hetedik hely volt.
A Racing Point 2021-től Aston Martinra változott, viszont ismét ő lett a hivatalos tartalékpilótájuk. A 2022-es szezonban két versenyen is bevetették: a Bahreini és a Szaúd-arábiai Nagydíjon. 2023-tól azonban egyelőre csak találgatni lehet, hogy hol láthatjuk majd Hülkenberget, de az optimista nyilatkozata arra utal, hogy komoly eséllyel kaphat akár állandó ülést jövőre.
Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről