Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája, Oscar Piastri nem hisz abban, hogy beleszólhat az egyéni vb-címért folyó harcba, arra azonban lát esélyt, hogy csapata megelőzze a címvédő Red Bullt és az élen végezzen a konstruktőrök között.

A McLaren jól kezdte a 2024-es szezont, különösen Lando Norris, aki élete első futamgyőzelmét aratva megnyerte a Miami Nagydíjat, majd Imolában alaposan megszorongatta a háromszoros világbajnok Max Verstappent és a második helyen ért célba a holland mögött. A brit istálló másik pilótája Oscar Piastri is szépen gyűjtögeti a pontokat, bár az utóbbi két versenyen balszerencséje volt. Az ausztrál pilóta Miamiban sokáig Norris előtt haladt, de a biztonsági autós fázis után visszaesett, az Emilia-Romagna Nagydíjon pedig a csapata hibája miatt végül csupán az ötödik rajtkocka jutott neki a futamon, mivel feltartás miatt hátrébb sorolták. 

McLaren unveil special Ayrton Senna-inspired livery ahead of the F1 Monaco Grand Prix
Oscar Piastri és Lando Norris Ayrton Senna előtt tisztelegnek majd a különleges festésű McLarennel a Monacói Nagydíjon
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Piastri szerint elérhető a vb-cím a McLaren számára

A 23 éves versenyző az idényben eddig látottak alapján úgy érzi, hogy ha a Monacói Nagydíjra különleges festéssel készülő McLaren körül minden összeáll, akkor a csapat esélyes lehet arra, hogy megszerezze a Red Bull előtt a konstruktőri vb-címet.

A konstruktőri bajnokságban természetesen lehetséges, hogy kihívást jelentsünk. Ha mindketten hétről hétre jó pontokat szerzünk, akkor lehetséges a cím. Már két hétvégén is képesek voltunk a győzelemért harcolni. Először is meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezt következetesen tudjuk csinálni,

és ha ez sikerül, akkor természetesen a bajnokság is elkezd feléd közeledni. Szóval először arra koncentrálunk, hogy gyorsak legyünk, aztán meglátjuk, milyen eredményeket tudunk elérni" - idézte a motorsport.com Piastri szavait, aki a konstruktőri vb-címre lát esélyt (a Red Bull és a Ferrari mögött jelenleg harmadik a McLaren), arra azonban nem, hogy az egyéni küzdelemben ő maga beleszóljon az elsőségért vívott harcba.

A 2024-es Forma-1-es szezon a hétvégén, május 24. és 26. között a Monacói Nagydíjjal folytatódik. Hét versenyhétvége után az imolai futamot is megnyerő Max Verstappen 161 ponttal vezeti az összetettet a 113 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 107 pontos Sergio Pérez áll, mögötte Lando Norris 101, Carlos Sainz pedig 93 ponttal rendelkezik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről