A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Simone Resta, a Ferrari legendás mérnöke 23 év után távozik a csapattól és minden bizonnyal a Mercedes stratégiai fejlesztési igazgatója lesz.

Simone Resta 23 évet töltött a Ferrarinál, de azt még egyelőre nem tudni, pontosan mikor csatlakozik a Mercedeshez, ahol a jövőben stratégiai fejlesztési igazgatója lesz

Resta a Mercedesnél újra együtt dolgozhat majd James Allisonnal, a német alakulat technikai igazgatójával, akivel 2013 és 2016 között a Ferrarinál dolgozott együtt. 

2001-2024, az utolsó napom a Ferrarinál 23 évnyi szenvedély után. Egyedülálló szakmai tapasztalat, kivételes tehetségekkel volt szerencsém találkozni. Szívből köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem, és a szurkolóknak, akik ennyi év alatt soha nem hagyták abba a biztatást. Tovább és felfelé

 - írta a LinkedIn profilján a távozó Simone Resta.

F1 - ITALY GRAND PRIX 2018
Simone Resta 23 év után távozik a Ferraritól
Fotó: DPPI via AFP

Resta először 2018-ban hagyta el a Ferrarit, az Alfa Romeo Sauberhez csatlakozott technikai igazgatóként. Azonban alig több mint egy évvel később visszatért a csapathoz.

A 2021-es Forma-1-es szezonra aztán Haashoz igazolt, hogy erősítse a Haas és a Ferrari közötti technológiai kapcsolat. Azonban Guenther Steiner 2024 januárjában távozott a csapattól, ez után pedig Resta is elhagyta az istállót. 

Az 53 éves mérnök az 1990-es évek végén kezdte az Forma-1-ben az olasz Minardi csapatánál, ahol a kutatás-fejlesztési területen dolgozott.

Amikor 2001-ben a Ferrarihoz igazolt, Resta lett a csapat vezető tervezőmérnöke. 2006-ban aztán kutatás-fejlesztési vezető lett, majd 2012-ben tervezési igazgató-helyettesnek nevezték ki. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!