Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a tavalyi Kanadai Nagydíjon egy madárral ütközött Max Verstappen, a Red Bull sztárja idén is közel volt ahhoz, hogy elüssön egy állatot, méghozzá egy mormotát, de ennek a történetnek szerencsére boldogabb vége lett.

Az utóbbi években szinte megkerülhetetlen résztvevői lettek a Kanadai Nagydíjnak a mormoták, akik sokszor nem csak a pálya széléről szeretik figyelni az F1-es autók száguldását. Gyakran előfordul, hogy életüket kockáztatva próbálnak átszaladni a pályán, és ennek olykor sajnos rossz vége van - írja a Motorsport.

F1 Grand Prix of Canada - Practice, mormota, Kanada
Kis híján elütött egy mormotát Max Verstappen 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

Most szerencsére nem ez történt, de a futamot megnyerő Verstappen a 32. körben veszélyesen közel került egyhez a pálya utolsó sikánjánál. 

Kis híján elütött egy mormotát Max Verstappen

Amikor a sajtótájékoztatón erről az esetről kérdezték, Verstappen a következőket mondta:

„Majdnem meghalt! Amikor odaértem az utolsó sikánhoz, először azt hittem, valami törmelék. Ahogy viszont közelítettem, rájöttem, hogy »atya ég, az egy állat«! 

Az utolsó pillanatban ezért jobbra kellett húznom az autót" - mondta a Red Bull hollandja, aki hozzátette, hogy utána mi történt, azt nem tudja. Verstappen ezek után Lando Norrishoz és George Russellhez fordult segítségért:

„Ti hozzáértetek, vagy elfutott?” Russell így felelt: 

„Én is láttam. Elszaladt, igen.” A futamgyőztes ennek hallatán meg is könnyebbült: „Ah, az jó. Eléggé örültem, mert ha az eltalálja az autód…”

Russell erre gyorsan közbeszólt, mivel neki jól jött ki a mormota felbukkanása: „Én örültem neki, mert így utol tudtalak érni.” „Eléggé le kellett lassítanom miatta, mert lementem a száraz ívről” – mondta Verstappen, aki a tavalyi futamon egy madarat ütött el, amely beszorult az egyik fékhűtőjébe.

„Egy éve egy madár repült neki az autómnak, szóval most nem akartam, hogy egy mormota is felragadjon a kocsimra. Én amúgy hódnak hívom, de valójában mormota.” Russell erre még rávágta: „Ha egy hódot találtál volna el, akkor bajban lettél volna!”

Szerencsére azonban mindenki épségben megmenekült, a hírek szerint egyetlen mormotának sem esett baja az izgalmas futamon. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!